MAKUPALAT 25.1.99
Jauhelihakeitto
Jauhelihaa
Perunoita
Porkkanaa
Lanttua
Purjoa
Varsiselleriä
Sipulia
Lihalientä
Tomaattipure
Mustapippuria
Basilikaa
Persiljaa
Suolaa
Siirappia
Smetanaa
Voita/öljyä
Kuullota kattilassa suikaloidut vihannekset.
Lisää nestettä ja anna kiehua.
Ruskista sillä välin pannulla jauheliha, mausta tomaattipurella ja pippurilla.
Lisaa paistettu liha keittoon ja anna kypsyä. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa ja lopuksi yrtit ja hakattua persiljaa.
Tarjoa paahdetun leivän ja smetanana kera.
Pullavanukas
Pullapitko
2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 dl omenasosetta
Kasta pullaviipaleet sokerilla maustettuun munamaitoon.
Lado viipaleet voideltuun vuokaan ja laita omenasosetta kerrosten väliin.
Voitele päällimmäiset viipaleet voilla ja kaada munamaito pullan päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Vaniljakastike
4 dl maitoa
1 muna
1,5 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2-3 rkl vaniljasokeria
Sekoita ainekset kattilassa.
Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen.
Jäähdytä kylmässä vedessä välillä vatkaten. |