MAKUPALAT 25.1.99 
       
       
       
       Jauhelihakeitto 
       
        
       
       
	Jauhelihaa
	Perunoita
	Porkkanaa
	Lanttua
	Purjoa
	Varsiselleriä
	Sipulia
	Lihalientä
	Tomaattipure
	Mustapippuria
	Basilikaa
	Persiljaa
	Suolaa
	Siirappia
	Smetanaa
	Voita/öljyä
 
       
      Kuullota kattilassa suikaloidut vihannekset.  
      Lisää nestettä ja anna kiehua.  
      Ruskista sillä välin pannulla jauheliha, mausta tomaattipurella ja pippurilla. 
       
      Lisaa paistettu liha keittoon ja anna kypsyä. Tarkista maku.  
      Lisää tarvittaessa suolaa ja lopuksi yrtit ja hakattua persiljaa.  
      Tarjoa paahdetun leivän ja smetanana kera.  
      Pullavanukas
       
      
       
	Pullapitko
	2 kananmunaa
	3 dl maitoa
	2 tl vaniljasokeria
	2 rkl sokeria
	2 dl omenasosetta
 
       
      Kasta pullaviipaleet sokerilla maustettuun munamaitoon.  
      Lado viipaleet voideltuun vuokaan ja laita omenasosetta kerrosten väliin. 
       
      Voitele päällimmäiset viipaleet voilla ja kaada munamaito pullan päälle. 
       
      Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.  
      Vaniljakastike
       
      
       
	4 dl maitoa
	1 muna
	1,5 rkl sokeria
	1 rkl perunajauhoja
	2-3 rkl vaniljasokeria
 
      Sekoita ainekset kattilassa.  
      Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen.  
      Jäähdytä kylmässä vedessä välillä vatkaten.  |