MAKUPALAT 25.1.99

Jauhelihakeitto


	Jauhelihaa
	Perunoita
	Porkkanaa
	Lanttua
	Purjoa
	Varsiselleriä
	Sipulia
	Lihalientä
	Tomaattipure
	Mustapippuria
	Basilikaa
	Persiljaa
	Suolaa
	Siirappia
	Smetanaa
	Voita/öljyä

Kuullota kattilassa suikaloidut vihannekset.
Lisää nestettä ja anna kiehua.
Ruskista sillä välin pannulla jauheliha, mausta tomaattipurella ja pippurilla.
Lisaa paistettu liha keittoon ja anna kypsyä. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa ja lopuksi yrtit ja hakattua persiljaa.
Tarjoa paahdetun leivän ja smetanana kera.

Pullavanukas

	Pullapitko
	2 kananmunaa
	3 dl maitoa
	2 tl vaniljasokeria
	2 rkl sokeria
	2 dl omenasosetta

Kasta pullaviipaleet sokerilla maustettuun munamaitoon.
Lado viipaleet voideltuun vuokaan ja laita omenasosetta kerrosten väliin.
Voitele päällimmäiset viipaleet voilla ja kaada munamaito pullan päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Vaniljakastike

	4 dl maitoa
	1 muna
	1,5 rkl sokeria
	1 rkl perunajauhoja
	2-3 rkl vaniljasokeria
Sekoita ainekset kattilassa.
Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen.
Jäähdytä kylmässä vedessä välillä vatkaten.