MAKUPALAT 5.12.

Linnanrouvan naudanfilee

	
	naudanfilee
	pippuria 
	suolaa
	voita/öljyä


Paista huoneenlämmössä ollut filee pannulla kauniin ruskeaksi.
Ota pannun huuhteluliemi talteen. Hiero fileen pintaan pippuria ja suolaa.
Laita paistomittari fileeseen ja paista uunissa150 asteessa.
Ota pois uunista kun sisälämpötila on 65-70 astetta.
Ota liemi talteen kastiketta varten.


Kastike

	
	paistolientä
	sipulia
	anjovista
	piparkakkuja
	kermaa
	tomaattipuretta
	mustapippuria
	vettä 
	suolaa

Kiehauta paistoliemi ja lisää tarvittaessa vettä, kunnes nestettä on puolisen litraa.
Lisää pilkottu sipuli ja muut aineet ja kiehuttele kymmenisen minuuttia.
Siivilöi kastike, lisää kerma ja tarkista maku.