MAKUPALAT 12.12.
Maistuvia joululahjoja
Britan salaattikastike
1 munan keltuainen
1 kkp sokeria
2,5 dl öljyä
1 rkl sinappia
1,5 rkl soijakastiketta
3 rkl HP-kastiketta
1 tl valkopippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl talousetikkaa
1 tl suolaa
Vatkaa aineet kunnes kastikkeen väri muuttuu vaaleammaksi.
Marinoidut valkosipulinkynnet
3-4- kokonaista valkosipulia
vettä
Liemi:
1,5 dl etikkaa
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
pala inkivääriä
6-8 musta/valkopippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
oreganoa
Kiehauta valkosipulit ja kuori kynnet.
Kiehauta liemen aiheet ilman öljyä ja oreganoa.
Lisää joukkoon valkosipulin kynnet ja anna kiehua viisi minuuttia.
Siirrä kynnet tölkkeihin, poista liemestä mausteet ja kaada myös se tölkkeihin.
Lisää myös öljy ja oregano.
Anna maustua viikon verran välillä ravistellen.
Helppo joulukakku
2 dl piimää
200 g sulatettua voita
2 dl omenasosetta
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl rusinoita
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1-2 tl kardemummaa
2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5, dl perunajauhoja
korkillinen konjakkia
Sekoita piimä, voi, omenasose ja munat keskenään.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita muihin aineksiin.
Kaada korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja
paista 175 asteessa noin tunnin verran.
|