MAKUPALAT 12.12.

Maistuvia joululahjoja

Britan salaattikastike

	
	1 munan keltuainen
	1 kkp sokeria
	2,5 dl öljyä
	1 rkl sinappia
	1,5 rkl soijakastiketta
	3 rkl HP-kastiketta
	1 tl valkopippuria
	3 valkosipulin kynttä
	1 dl punaviinietikkaa
	3 rkl talousetikkaa
	1 tl suolaa

Vatkaa aineet kunnes kastikkeen väri muuttuu vaaleammaksi.



Marinoidut valkosipulinkynnet

	
	3-4- kokonaista valkosipulia
	vettä


Liemi: 1,5 dl etikkaa 1 dl vettä 1,5 dl sokeria pala inkivääriä 6-8 musta/valkopippuria 1 laakerinlehti 1 tl suolaa 0,5 dl öljyä oreganoa

Kiehauta valkosipulit ja kuori kynnet.
Kiehauta liemen aiheet ilman öljyä ja oreganoa.
Lisää joukkoon valkosipulin kynnet ja anna kiehua viisi minuuttia.
Siirrä kynnet tölkkeihin, poista liemestä mausteet ja kaada myös se tölkkeihin.
Lisää myös öljy ja oregano.
Anna maustua viikon verran välillä ravistellen.

Helppo joulukakku

2 dl piimää 200 g sulatettua voita 2 dl omenasosetta 1 dl sokeria 2 munaa 1 dl rusinoita 1 tl inkivääriä 2 tl kanelia 1 tl neilikkaa 1-2 tl kardemummaa 2 tl soodaa 5 dl vehnäjauhoja 1,5, dl perunajauhoja korkillinen konjakkia

Sekoita piimä, voi, omenasose ja munat keskenään.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita muihin aineksiin.
Kaada korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja
paista 175 asteessa noin tunnin verran.