MAKUPALAT 12.12. 
       
       
       
      Maistuvia joululahjoja 
        
      Britan salaattikastike
       
        
       
       
	
	1 munan keltuainen
	1 kkp sokeria
	2,5 dl öljyä
	1 rkl sinappia
	1,5 rkl soijakastiketta
	3 rkl HP-kastiketta
	1 tl valkopippuria
	3 valkosipulin kynttä
	1 dl punaviinietikkaa
	3 rkl talousetikkaa
	1 tl suolaa 
       
      Vatkaa aineet kunnes kastikkeen väri muuttuu vaaleammaksi. 
      
       
Marinoidut valkosipulinkynnet
	
	3-4- kokonaista valkosipulia
	vettä
  
	Liemi:
	1,5 dl etikkaa
	1 dl vettä
	1,5 dl sokeria
	pala inkivääriä
	6-8 musta/valkopippuria
	1 laakerinlehti
	1 tl suolaa
	0,5 dl öljyä
	oreganoa  
	Kiehauta valkosipulit ja kuori kynnet. 
 	Kiehauta liemen aiheet ilman öljyä ja oreganoa.  
	Lisää joukkoon valkosipulin kynnet ja anna kiehua viisi minuuttia. 
 	Siirrä kynnet tölkkeihin, poista liemestä mausteet ja kaada myös se tölkkeihin. 
 	Lisää myös öljy ja oregano. 
 	Anna maustua viikon verran välillä ravistellen.
Helppo joulukakku
	2 dl piimää
	200 g sulatettua voita
	2 dl omenasosetta
	1 dl sokeria
	2 munaa
	1 dl rusinoita
	1 tl inkivääriä
	2 tl kanelia
	1 tl neilikkaa
	1-2 tl kardemummaa
	2 tl soodaa
	5 dl vehnäjauhoja
	1,5, dl perunajauhoja
	korkillinen konjakkia
  
	Sekoita piimä, voi, omenasose ja munat keskenään. 
	 Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita muihin aineksiin. 
	 Kaada korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja  
	paista 175 asteessa noin tunnin verran.
 
       |