MAKUPALAT 19.12.
Joulukalkkuna ja muita jouluruokia
Joulukalkkuna
suolattua kalkkunan rintaa
omenaa
luumua
hunajaa
Tee kalkkunan rintaa parin sentin syvyisiä viiltoja ja laita niihin omenaa
ja luumua.
Paista uunissa 125 asteessa n. 2 tuntia/kilo,
liha on kypsää kun paistomittari näyttää n. 72 astetta.
Joulukastike kalkkunalle / kinkulle
omenaa
luumua
sipulia
sinappia
pippurisekoitusta vettä tai kalkkunan paistolientä
soijakastiketta
kuohukermaa
vehnäjauhoja
voita
Paista voissa pilkottua sipulia, omenaa ja luumua viiden minuutin ajan.
Lisää sinappia, pippuria, soijakastiketta ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
Lisää vesi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Siivilöi kastike, lisää kerma ja kiehauta.
Tarkista maku.
Ryynätyt juurekset
lanttua
porkkanaa
voita
siirappia
suolaa
Paista kuutioituja juureksia voissa muutaman minuutin ajan.
Lisää siirappia ja anna hautua kypsäksi.
Lisää ripaus suolaa.
Omenapunajuurisalaatti
omenaa
punajuurta
purjoa
sitruunamajoneesia
persiljaa
sitruunamelissaa
Raasta omena ja punajuuri.
Lisää suikaloitu purjo ja muut aineet.
|