MAKUPALAT 19.12. 
       
       
       
      Joulukalkkuna ja muita jouluruokia 
        
      Joulukalkkuna
       
        
        
       
	
	suolattua kalkkunan rintaa
	omenaa
	luumua
	hunajaa
 
       
      Tee kalkkunan rintaa parin sentin syvyisiä viiltoja ja laita niihin omenaa 
      ja luumua.  
      Paista uunissa 125 asteessa n. 2 tuntia/kilo,  
      liha on kypsää kun paistomittari näyttää n. 72 astetta. 
       
       
Joulukastike kalkkunalle / kinkulle
	
	omenaa
	luumua
	sipulia
	sinappia
	pippurisekoitusta vettä tai kalkkunan paistolientä
	soijakastiketta
	kuohukermaa
	vehnäjauhoja
	voita
  
	Paista voissa pilkottua sipulia, omenaa ja luumua viiden minuutin ajan.
 
Lisää sinappia, pippuria, soijakastiketta ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin. 
 
Lisää vesi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. 
Siivilöi kastike, lisää kerma ja kiehauta. 
 
Tarkista maku.
Ryynätyt juurekset
	lanttua
	porkkanaa
	voita
	siirappia
	suolaa  
	Paista kuutioituja juureksia voissa muutaman minuutin ajan.
  
	Lisää siirappia ja anna hautua kypsäksi. 
 
	Lisää ripaus suolaa.
Omenapunajuurisalaatti
	omenaa
	punajuurta
	purjoa
	sitruunamajoneesia
	persiljaa
	sitruunamelissaa  
	Raasta omena ja punajuuri. 
	  Lisää suikaloitu purjo ja muut aineet.
 
       |