MAKUPALAT 19.12.

Joulukalkkuna ja muita jouluruokia

Joulukalkkuna

	
	suolattua kalkkunan rintaa
	omenaa
	luumua
	hunajaa

Tee kalkkunan rintaa parin sentin syvyisiä viiltoja ja laita niihin omenaa ja luumua.
Paista uunissa 125 asteessa n. 2 tuntia/kilo,
liha on kypsää kun paistomittari näyttää n. 72 astetta.


Joulukastike kalkkunalle / kinkulle

	
	omenaa
	luumua
	sipulia
	sinappia
	pippurisekoitusta vettä tai kalkkunan paistolientä
	soijakastiketta
	kuohukermaa
	vehnäjauhoja
	voita

Paista voissa pilkottua sipulia, omenaa ja luumua viiden minuutin ajan.
Lisää sinappia, pippuria, soijakastiketta ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
Lisää vesi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Siivilöi kastike, lisää kerma ja kiehauta.
Tarkista maku.


Ryynätyt juurekset

lanttua porkkanaa voita siirappia suolaa

Paista kuutioituja juureksia voissa muutaman minuutin ajan.
Lisää siirappia ja anna hautua kypsäksi.
Lisää ripaus suolaa.


Omenapunajuurisalaatti

omenaa punajuurta purjoa sitruunamajoneesia persiljaa sitruunamelissaa

Raasta omena ja punajuuri.
Lisää suikaloitu purjo ja muut aineet.