MAKUPALAT 8.2.99
Piirakoita, piirakoita
8 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
4 dl vettä
2 rkl öljyä
Sekoita suola veteen ja lisää jauhot.
Vaivaa taikina ja nosta pöydälle jossa on
ruisjauhoja.
Leivo tangoksi ja jaa 20 osaan. Taputtele taikina pyöreiksi
kakuiksi, pinoa ja peitä muovilla. Kuumenna uuni 300 asteeseen. Kaaviloi
piirakat pyöreiksi levyiksi piirakkapulikalla. Lisää täyte ja nosta reunat
keskelle ja rypytä piirakaksi. Paista uunissa noin 15 minuuttia ja kasta kuumina
maito-voiseokseen. Nosta astiaan valumaan liinan alle hetkeksi ennen tarjoilua.
Riisitäyte
2 dl riisiä
1 l maitoa
2 dl vettä
1 rkl voita
suolaa
Keitä riisejä ensin vedessä viitisen minuuttia, lisää maito ja anna hautua
hiljaisella tulella kypsäksi 40-50 minuuttia. Lisää suola ja voita.
Peruna-pekonitäyte
Perunamuusia
Pekonia
Lisää perunamuusiin pilkottua pekonia.
|