MAKUPALAT 8.2.99 
 
 Piirakoita, piirakoita
 
	8 dl ruisjauhoja
	3 dl vehnäjauhoja
	2 tl suolaa
	4 dl vettä
	2 rkl öljyä
  
	Sekoita suola veteen ja lisää jauhot.
  Vaivaa taikina ja nosta pöydälle jossa on
	ruisjauhoja.
  Leivo tangoksi ja jaa 20 osaan. Taputtele taikina pyöreiksi
	kakuiksi, pinoa ja peitä muovilla.  Kuumenna uuni 300 asteeseen. Kaaviloi
	piirakat pyöreiksi levyiksi piirakkapulikalla.  Lisää täyte ja nosta reunat
	keskelle ja rypytä piirakaksi.  Paista uunissa noin 15 minuuttia ja kasta kuumina
	maito-voiseokseen.  Nosta astiaan valumaan liinan alle hetkeksi ennen tarjoilua.
       
      Riisitäyte
      
	2 dl riisiä
	1 l maitoa
	2 dl vettä
	1 rkl voita
	suolaa
 
	Keitä riisejä ensin vedessä viitisen minuuttia, lisää maito ja anna hautua
	hiljaisella tulella kypsäksi 40-50 minuuttia.  Lisää suola ja voita.
       
      Peruna-pekonitäyte
      
	Perunamuusia
	Pekonia
  
	Lisää perunamuusiin pilkottua pekonia.
	 |