MAKUPALAT 8.2.99

Piirakoita, piirakoita


	8 dl ruisjauhoja
	3 dl vehnäjauhoja
	2 tl suolaa
	4 dl vettä
	2 rkl öljyä

Sekoita suola veteen ja lisää jauhot.
Vaivaa taikina ja nosta pöydälle jossa on ruisjauhoja.
Leivo tangoksi ja jaa 20 osaan. Taputtele taikina pyöreiksi kakuiksi, pinoa ja peitä muovilla.
Kuumenna uuni 300 asteeseen. Kaaviloi piirakat pyöreiksi levyiksi piirakkapulikalla.
Lisää täyte ja nosta reunat keskelle ja rypytä piirakaksi.
Paista uunissa noin 15 minuuttia ja kasta kuumina maito-voiseokseen.
Nosta astiaan valumaan liinan alle hetkeksi ennen tarjoilua.

 

Riisitäyte

	2 dl riisiä
	1 l maitoa
	2 dl vettä
	1 rkl voita
	suolaa
Keitä riisejä ensin vedessä viitisen minuuttia, lisää maito ja anna hautua hiljaisella tulella kypsäksi 40-50 minuuttia.
Lisää suola ja voita.

 

Peruna-pekonitäyte

	Perunamuusia
	Pekonia

Lisää perunamuusiin pilkottua pekonia.