MAKUPALAT 29.2.
Sipulikeitto ja -vuoka
10 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyäs/Voita
2 l vihannes- tai lihalientä
timjamia
kirveliä
ranskanleipää
emmentaljuustoa
suolaa
mustapippuria
Freesaa sipulisuikaleet ja valkosipuli padassa.
Lisää liemi ja keitä 10-15 minuuttia.
Lisää mausteet ja hauduta uunissa 100-125 asteisessa uunissa ainakin tunti.
Lisää keiton pinnalle leipä ja juustoraaste ja kuorruta 250-asteisessa uunissa
kauniin ruskeaksi.
Sipulivuoka
n. 800 g sipuleita
vettä
2-3 tomaattia
basilikaa
3 dl maitoa
3 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
juustoraastetta
Viipaloi sipuli ja kiehauta ne vedessä viitisen minuuttia.
Valuta huolellisesti. Lado voideltuun vuokaa kerroksittain sipuli- ja tomaattiviipaleita
ja tuoretta basilikaa.
Sekoita maito, munat, jauhot ja suolaa ja kaada vuokaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Juustotangot
Voitaikinaa
Kananmunaa
Juustoraastetta
Voitele taikinalevyt munalla ja painele niin juustoraastetta.
Leikkaa nauhaksi, kierrä spiraaliksi ja paista uunissa 225 noin 10 minuuttia.
|