MAKUPALAT 29.2.

Sipulikeitto ja -vuoka



	10 sipulia
	2-3 valkosipulinkynttä
	öljyäs/Voita
	2 l vihannes- tai lihalientä
	timjamia
	kirveliä
	ranskanleipää
	emmentaljuustoa
	suolaa
	mustapippuria

Freesaa sipulisuikaleet ja valkosipuli padassa.
Lisää liemi ja keitä 10-15 minuuttia.
Lisää mausteet ja hauduta uunissa 100-125 asteisessa uunissa ainakin tunti.
Lisää keiton pinnalle leipä ja juustoraaste ja kuorruta 250-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.

 

Sipulivuoka

	n. 800 g sipuleita
	vettä
	2-3 tomaattia
	basilikaa
	3 dl maitoa
	3 munaa
	1 rkl vehnäjauhoja
	suolaa
	juustoraastetta

Viipaloi sipuli ja kiehauta ne vedessä viitisen minuuttia.
Valuta huolellisesti. Lado voideltuun vuokaa kerroksittain sipuli- ja tomaattiviipaleita ja tuoretta basilikaa.
Sekoita maito, munat, jauhot ja suolaa ja kaada vuokaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

 

Juustotangot

	Voitaikinaa
	Kananmunaa
	Juustoraastetta

Voitele taikinalevyt munalla ja painele niin juustoraastetta.
Leikkaa nauhaksi, kierrä spiraaliksi ja paista uunissa 225 noin 10 minuuttia.