MAKUPALAT 14.12

Pikkujoulumenu

 

Graavilohta ja appelsiinikermaa


graavilohta viipaleina
kuohukermaa
appelsiinimehua
sinappia
ruisleipää voita
lehtisalaattia
   
Vaahdota kerma ja lisää varovasti appelsiinimehua ja hieman sinappia. Voitele leipä voilla. Laita leivän päälle lehtisalaattiviipale ja lohesta kääritty ruusuke. Kruunaa leipä appelsiinikermalla.

Broilerinrintaa valkoviinissä


broilerin rintapaloja
öljyä
sipuli
valkosipulia
paprikaa
varsiselleriä
purjosipulia
balsamiviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
yrttejä
valkoviiniä
Ruskista Broilerinpalat pannulla. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, paprika, purjo ja selleri. Lisää myös muutama tippa viinietikkaa ja pippuria. Kaada päälle valkoviiniä ja hauduta padassa vähintään 15 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa suolaa ja vettä.

 

Mantelirosolli

perunaa (kypsää)
punajuurta (kypsää)
porkkanaa (kypsää)
lanttua (kypsää)
omenaa
sipulia
mantelilastuja tai –rouhetta

Kuutioi kaikki ainekset ja sekoita. Lämmitä pannulla ja tarjoa lisäkkeenä.

Friteerattu mozzarella-juusto


mozzarella-juustoa
vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja
öljyä
hilloa
Pyöritä paloiteltu juusto ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Taputtele kuorrutus huolella. Paista friteerauskeittimessä muutaman minuutin ajan. Tarjoa hillon kera.