MAKUPALAT 11.1

Mademuhennos

 

madetta fileenä
sipulia
voita
kermaa
suolaa
valkopippuria
valkoviiniä
tilliä
   

Hienonna sipuli ja freesaa se voissa. Lorauta hieman valkoviiniä ja anna kiehahtaa. Kaada päälle kuohukermaa ja lisää paloiteltu kala. Anna hautua miedolla lämmöllä kypsäksi ja lisää pippuria ja suolaa. Lisää lopuksi hakattua tilliä ja tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Jos fileoit kalan itse, säästä pää ja ruodot ja keitä niistä juureksilla, laakerinlehdellä ja suolalla maustetussa vedessä kalaliemi. Siivilöi liemi ja pakasta vastaista käyttöä varten.

Madekeitto

madetta fileenä
sipulia
perunaa
voita
kalalientä
kermaa
maustepippureita
suolaa
tilliä

   
Freesaa voissa peruna ja sipuli. Lisää maustepippurit ja kalaliemi ja keitä lähes kypsäksi. Lisää kermaa ja paloiteltu kala. Kiehauta miedolla lämmöllä kunnes kala on kypsää. Lisää tilliä ja tarjoa paahdetun leivän kera.