MAKUPALAT 18.1

Punainen lihakeitto

 

Punainen lihakeitto


Keittolihaa
punajuurta
perunaa 
sipulia
lanttua
juuriselleriä
palsternakkaa
purjoa
valkosipulia
laakerinlehti
maustepippuri
suolaa
sokeria
vettä
smetanaa
persiljaa
   
Laita kuutioitu liha kylmään veteen. Lisää veteen laakerinlehti, maustepippureita ja hiukan suolaa. Kiehauta vesi ja keitä liha kypsäksi. Kuori pinnalle nouseva kuona pois keittämisen aikana. Ota liha pois liemestä ja kuutioi se sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuutioi juurekset ja freesaa pannulla voissa. Lisää mukaan hieman tomaattipuretta ja suolaa. Laita kaikki ainekset lihan keitinliemen sekaan ja kiehuttele kypsäksi. Tarkista maku, lisää hakattua persiljaa ja tarjoa smetanan kera.

Kaneli-omenapannukakku


½ l maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
2 munaa
2 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
omenaa raastettuna
kanelia
Sekoita taikina, lisää myös raastettu omena ja anna taikinan seistä hetki. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes pannari on kauniin ruskea.