MAKUPALAT 18.1Punainen lihakeitto
Punainen lihakeittoKeittolihaa punajuurta perunaa sipulia lanttua juuriselleriä palsternakkaa purjoa valkosipulia laakerinlehti maustepippuri suolaa sokeria vettä smetanaa persiljaaLaita kuutioitu liha kylmään veteen. Lisää veteen laakerinlehti, maustepippureita ja hiukan suolaa. Kiehauta vesi ja keitä liha kypsäksi. Kuori pinnalle nouseva kuona pois keittämisen aikana. Ota liha pois liemestä ja kuutioi se sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuutioi juurekset ja freesaa pannulla voissa. Lisää mukaan hieman tomaattipuretta ja suolaa. Laita kaikki ainekset lihan keitinliemen sekaan ja kiehuttele kypsäksi. Tarkista maku, lisää hakattua persiljaa ja tarjoa smetanan kera.
½ l maitoa 4 dl vehnäjauhoja 2 rkl öljyä 2 munaa 2 rkl vaniljasokeria 1 tl suolaa omenaa raastettuna kaneliaSekoita taikina, lisää myös raastettu omena ja anna taikinan seistä hetki. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes pannari on kauniin ruskea. |