MAKUPALAT 25.1

Tulinen lammascurry

 

Tulinen lammascurry


800 g lammasta fileenä
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
n. 5 cm pala inkivääriä
5 valkosipulin kynttä
3 rkl Hot curry-pastaa
2 rkl chilijauhetta
laakerinlehti
2 dl kookosmaitoa
suolaa
korianteria
   
Kuumenna padassa öljy. Freesaa sipuli, inkivääri ja valkosipuli, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää currypasta, chilijauhe ja hieman suolaa. Lisää lihapalat ja paista keskilämmöllä kunnes öljy erottuu. Anna hautua vielä 15 minuuttia ja lisää kookosmaito. Hauduta vielä viisi minuuttia. Tarkista maku ja lisää hakattu korianteri.

Manteliriisi


basmatiriisiä
vettä 
suolaa
öljyä
mantelilastuja
Freesaa riisiä öljyssä hetken ajan. Lisää vesi ja suola. Keitä hiljaisella tulella, lisää mantelilastut keittämisen loppuvaiheessa.