MAKUPALAT 1.2

Rosepippuri-kalaleike ja tilli-munakastike

 

Rosepippuri-kalaleike


600-700 g kalaa fileenä
1-2 kananmuna
rosépippuria
sitruunapippuria
korppujauhoja
voita/öljyä
   
Kasta paloiteltu kala vatkattuun kananmunaan. Murskaa rosépippurit ja sekoita korppujauhojen ja sitruunapippurin kanssa. Pyrittele kalapalat sekoituksessa ja paista pannulla voissa tai öljyssä.

Tilli-munakastike


3 rkl voita
2-3- rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
3 kovaksikeitettyä kananmunaa
2 dl tillisilppua
Sulata voi kattilassa ja lisää pieneksi pilkottu sipuli, freesaa hetken aikaa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kaada lämmitetty maito päälle ja sekoita hyvin. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja pilkottu kanamuna ja tilli. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

 

Chiliperunat

perunoita lohkoina
chilimaustesekoitusta
öljyä
suolaa
Sekoita chili öljyyn. Pyörittele perunat sekoituksessa ja paista pannulla. Lisää tarvittaessa suolaa.