MAKUPALAT 16.3

Lenkki-perunavuoka ja vadelmavispipuuro

 

Lenkki-perunavuoka


lenkkimakkara
emmentaljuustoa
tomaattia
duchesse-perunasosetta

duchesse-perunsasose:

1 kg perunamuusia
1 munankeltuainen
mustapippuria
(muskottipähkinää)
   
Sekoita perunasoseen ainekset. Lado vuokaan kerroksittain makkaraa, raastettua juustoa ja viipaloitua tomaattia. Pursota perunasose päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Herkkukurkku-ananassalaatti


herkkukurkkuja
ananasta
sipulia
ruohosipulia
persiljaa
sinappia
ranskankermaa
yrttimaustetta

Pilko ainekset pieneksi ja mausta yrttimausteella. Sekoita ranskankerman kanssa.

Vadelmavispipuuro


1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
3-4 dl vadelmia
½ tl suolaa
1,5 dl sokeria
Vispaa mannasuurimot ja vadelmat kiehuvaan veteen. Keitä 5 minuuttia välillä sekoitellen.. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.