MAKUPALAT 29.3Lammas-stroganoff ja venäläiset rahkapyörykät
Lammas-stroganoff1 kg lampaan paistia tai fileetä kuutioina 2 sipulia 5-6 valkosipulin kynttä 1 dl tomaattipuretta 1-2 rkl sinappia 3 suolakurkkua kuutioina 5-7 maustepippuria 1-2 laakerinlehteä suolakurkun maustelientä tai lihalientä tuoretta minttua ja persiljaa smetanaa voita/öljyäRuskista lammas padassa. Lisää sipulit ja jatka ruskistamista. Lisää tomaattipure, sinappi ja valkosipuli ja kypsyttele muutaman minuutin ajan. Lisää pippurit, laakerinlehti ja suolakurkun lientä tai lihalientä niin että kaikki ainekset peittyvät. Anna hautua vähintään puoli tuntia, jos käytät paistia niin vielä pitempään. Lisää lopuksi pilkottu suolakurkku ja pilkotut yrtit. Tarjoa riisin ja smetanan kera.
250 g rahkaa 250 g voita 1 muna 100 g vehnäjauhoja ripaus suolaa sokeria smetanaaSekoita rahka, voi, muna, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele pyöryköiksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kauniin ruskeita. Pyörittele lämpimät pyörykät sokerissa ja tarjoa smetanan kera.
|