MAKUPALAT 29.3

Lammas-stroganoff ja venäläiset rahkapyörykät

 

Lammas-stroganoff


1 kg lampaan paistia tai fileetä kuutioina
2 sipulia
5-6 valkosipulin kynttä
1 dl tomaattipuretta
1-2 rkl sinappia
3 suolakurkkua kuutioina
5-7 maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
suolakurkun maustelientä tai lihalientä
tuoretta minttua ja persiljaa
smetanaa
voita/öljyä
   
Ruskista lammas padassa. Lisää sipulit ja jatka ruskistamista. Lisää tomaattipure, sinappi ja valkosipuli ja kypsyttele muutaman minuutin ajan. Lisää pippurit, laakerinlehti ja suolakurkun lientä tai lihalientä niin että kaikki ainekset peittyvät. Anna hautua vähintään puoli tuntia, jos käytät paistia niin vielä pitempään. Lisää lopuksi pilkottu suolakurkku ja pilkotut yrtit. Tarjoa riisin ja smetanan kera.

Venäläiset rahkapyörykät


250 g rahkaa
250 g voita
1 muna
100 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
sokeria 
smetanaa

Sekoita rahka, voi, muna, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele pyöryköiksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kauniin ruskeita. Pyörittele lämpimät pyörykät sokerissa ja tarjoa smetanan kera.