MAKUPALAT 19.4Siskonmakkarakeittoa ja porkkanaleipiä
Siskonmakkarakeittoperunoita sipulia purjosipulia lanttua palsternakkaa selleriä lihalientä voita vettä siirappia mustapippuria persiljaaLohko juurekset kuutioiksi. Freesaa padassa muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi ja kiehuta lähes kypsäksi. Pilko siskonmakara sekaan ja anna kiehahtaa, niin että makkarat kypsentyvät.. Lisää mausteet ja persilja. Anna seisahtaa muuttaman minuutin ajan ennen tarjoilua.
½ kg porkkanoita 1 dl maitoa ½ dl siirappia ½ dl voisulaa 1 tl suolaa ½ kg hiiva- tai grahamjauhojaKeitä porkkanat kypsiksi ja soseuta. Lisää jäähtyneeseen soseeseen muut aineet ja sekoita. Leivo jauhotetuin käsin pieniä leipiä ja pistele. paista 250 asteessa 20-30 minuuttia. Peitä valmiit leivät hetkeksi pyyhkeellä.
|