MAKUPALAT 19.4

Siskonmakkarakeittoa ja porkkanaleipiä

 

Siskonmakkarakeitto


perunoita
sipulia
purjosipulia
lanttua
palsternakkaa
selleriä
lihalientä
voita
vettä
siirappia
mustapippuria
persiljaa
   
Lohko juurekset kuutioiksi. Freesaa padassa muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi ja kiehuta lähes kypsäksi. Pilko siskonmakara sekaan ja anna kiehahtaa, niin että makkarat kypsentyvät.. Lisää mausteet ja persilja. Anna seisahtaa muuttaman minuutin ajan ennen tarjoilua.

Porkkanaleipä


½  kg porkkanoita
1 dl maitoa
½ dl siirappia
½ dl voisulaa
1 tl suolaa
½ kg hiiva- tai grahamjauhoja

Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta. Lisää jäähtyneeseen soseeseen muut aineet ja sekoita. Leivo jauhotetuin käsin pieniä leipiä ja pistele. paista 250 asteessa 20-30 minuuttia. Peitä valmiit leivät hetkeksi pyyhkeellä.