MAKUPALAT 10.5Lohipiirakka ja rahka-persikkapiirakka
Lohipiirakkalehtitaikinaa savulohta siivuina kananmunaa riisiä valkosipulia sipulia limeä mustapippuria suolaaMuotoile lehtitaikinasta uunipellille piirakan pohja. Päällystä se lohella, keitetyllä kananmunalla, tillillä, sipulilla ja valkosipulilla maustetulla riisillä. Lisää hieman suolaa ja mustapippuria. Tee taikinasta piirakalle kansi ja liimaa se vedellä reunoista pohjaan. Pistä muutama reikä kanteen ja paista uunissa 225 asteessa 25-30 minuuttia..
200 g voita 1 dl sokeria 2 kananmunaa 2 tl leivinjauhetta 2 dl kaurahiutaleita 3 dl vehnäjauhoja täyte: persikkalohkoja 1 prk rahkaa 1 kananmuna ½ tl vaniljasokeria likööriäVaahdota voi ja sokeria. Lisää kananmunat ja siivilöi kuivat aineet mukaan taikinaan. Muotoile pohja voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Asettele täyte päälle ja paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.
|