MAKUPALAT 10.5

Lohipiirakka ja rahka-persikkapiirakka

 

Lohipiirakka


lehtitaikinaa
savulohta siivuina
kananmunaa
riisiä
valkosipulia
sipulia
limeä
mustapippuria
suolaa
   
Muotoile lehtitaikinasta uunipellille piirakan pohja. Päällystä se lohella, keitetyllä kananmunalla, tillillä, sipulilla ja valkosipulilla maustetulla riisillä. Lisää hieman suolaa ja mustapippuria. Tee taikinasta piirakalle kansi ja liimaa se vedellä reunoista pohjaan. Pistä muutama reikä kanteen ja paista uunissa 225 asteessa 25-30 minuuttia..

Rahka-persikkapiirakka


200 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja

täyte:

persikkalohkoja
1 prk rahkaa
1 kananmuna
½ tl vaniljasokeria
likööriä

Vaahdota voi ja sokeria. Lisää kananmunat ja siivilöi kuivat aineet mukaan taikinaan. Muotoile pohja voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Asettele täyte päälle ja paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.