MAKUPALAT 17.5Jauhelihakebab ja mokkavaahto
Jauhelihakebab800 g naudan jauhelihaa 3-5- valkosipulin kynttä 1 sipuli 2 kananmunaa pekonisiivuja chilijauhetta worcestershire-kastiketta tabascoa pita-leipiä salaatti: rapeaa salaattia tomaattia kurkkua sipulia kastike: 1 prk kermaviiliä 1 prk ranskankermaa 2 valkosipulin kynttä oliiveja hakattuna ½ sitruunan tai limen mehu suolaa mustapippuria sitruunabasilikaa persiljaa tilliäSekoita kastike ensin. Vaivaa jauhelihataikinan ainekset käsin. Pyörittele soikeita kebabeja ja paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes lihasta valuva neste on kirkasta. Pilko salaattiainekset pieniksi, sipulit renkaiksi. Täytä pita-leipä kebabilla, salaatilla ja kastikkeella ja tarjoa heti. Leivän voi halutessaan lämmittää.
2 dl kuohukermaa n. 150 g tuorejuustoa 2-3 rkl vahvaa kahvia sokeria riisimuroja suklaamurusiaSekoita ainekset ja mausta sokerilla maun mukaan. Koristele raastetulla suklaalla ja tarjoa heti.
|