MAKUPALAT 17.5

Jauhelihakebab ja mokkavaahto

 

Jauhelihakebab


800 g naudan jauhelihaa
3-5- valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 kananmunaa
pekonisiivuja
chilijauhetta
worcestershire-kastiketta
tabascoa
pita-leipiä

salaatti:
rapeaa salaattia
tomaattia
kurkkua
sipulia

kastike:
1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa
2 valkosipulin kynttä
oliiveja hakattuna
½ sitruunan tai limen mehu 
suolaa
mustapippuria
sitruunabasilikaa
persiljaa
tilliä
   
Sekoita kastike ensin. Vaivaa jauhelihataikinan ainekset käsin. Pyörittele soikeita kebabeja ja paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes lihasta valuva neste on kirkasta. Pilko salaattiainekset pieniksi, sipulit renkaiksi. Täytä pita-leipä kebabilla, salaatilla ja kastikkeella ja tarjoa heti. Leivän voi halutessaan lämmittää.

Mokkavaahto

2 dl kuohukermaa
n. 150 g tuorejuustoa
2-3 rkl vahvaa kahvia
sokeria
riisimuroja
suklaamurusia

Sekoita ainekset ja mausta sokerilla maun mukaan. Koristele raastetulla suklaalla ja tarjoa heti.