MAKUPALAT 24.5

Kasvispizza ja kaneli-inkiväärijäätelö

 

Pizzataikina


2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 pkt hiivaa
5-6- dl vehnäjauhoja
suolaa

Tomaattikastike:

1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa
basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä
suolaa
sokeria

Täyte:

keitettyä parsaa
tomaattiviipaleita
sipulia
valkosipulia
kesäkurpitsaa
paprikaa
artisokkaa
mozzarella-juustoa
emmentaljuustoa raasteena
   
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja muut aineet ja vaivaa taikina. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Kaulitse taikina isolle uunipellille leivinpaperin päälle ja lisää kastike ja täytteet. Paista uunissa 275 asteessa 5-10 minuuttia.

Kaneli-inkiväärijäätelö


1 l vaniljajäätelöä
tuoretta inkivääriä
1 tl kanelia
1 omena
Anna jäätelön pehmetä. Lisää kaneli, varovasti raastettua inkivääriä ja pieneksi kuutioiksi pilkottua omenaa. Sekoita ja tarjoile.