MAKUPALAT 30.8.

Liha-juuresvuoka


800 g jauhelihaa
2 sipulia
1 nauris
2 porkkanaa
1 kg perunaa
	palsternakkaa
	selleriä
	lanttua
4-5 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
lihalientä

Ruskista jauheliha ja sipuli. Pilko kasvikset ja lado ainekset kerroksittain mausteiden kanssa vuokaan.
Lisää lihalientä tai fondia noin puoleen väliin vuokaa. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes ainekset ovat kypsyneet, eli noin 45 minuuttia.

Kauravohvelit


8 dl kaurahiutaleita
8 dl maitoa
2 munaa
2 rkl voita
3 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa 

Sekoita kaurahiutaleet maitoon ja anna seistä tunnin ajan. Sekoita muut aineet huolella joukkoon.
Paista voidellulla vohveliraudalla tai paistinpannulla. Tarjoa hillon kera.