MAKUPALAT 27.9

Kasvishernekeitto-yrttirahkalevite ja punavalkoiset muffinssit

 

KASVISHERNEKEITTO


500 g kuivattuja herneitä
2,5 l  vettä
3  sipulia
10 maustepippuria
1  laakerinlehti
2  kasvisliemikuutiota	
3  hapan- tai herkkukurkkua
  sinappia tai meiramia
   
Herneet pestään hyvin ja laitetaan likoamaan noin vuorokaudeksi. Herneitä keitetään noin tunnin ajan. Joukkoon lisätään silputut sipulit ja mausteet sekä liemikuutiot. Keitto keitetään kypsäksi ja maustetaan lopuksi kurkkukuutioilla sekä halutessa sinapilla ja meiramilla.

YRTTIRAHKALEVITE


1 prk  maitorahkaa
1/2 dl maitoa
1/2 dl persilja- , tilli- tai ruohosipulisilppua
1/2 tl yrttisuolaa 
1 valkosipulin kynsi puristettuna
Sekoita rahka ja maito keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

 

PUNAVALKOISET MUFFINSSIT

6 dl     vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl     leivinjauhetta
1 tl     ruokasoodaa
2 tl     vaniljasokeria
3 1/2 dl puolukoita
2 dl     maitoa
1 dl     hienojakoista raejuustoa
2        kananmunaa
2 rkl    öljyä
1 dl     appelsiinituoremehua
         yhden appelsiinin raastettu kuori
         yhden sitruunan raastettu kuori
         päälle tomusokeria
Sekoita kuivat aineet ja puolukat keskenään. Sekoita toisessa astiassa maito, raejuusto, munat, öljy, appelsiinimehu ja kuoriraasteet. Yhdistä seokset ja sekoita vain niin vähän, että taikinasta tulee tasaista. Jaa taikina muffinssivuokiin (noin 20 kpl). Paista 200 asteessa.