MAKUPALAT 27.9Kasvishernekeitto-yrttirahkalevite ja punavalkoiset muffinssit
KASVISHERNEKEITTO500 g kuivattuja herneitä 2,5 l vettä 3 sipulia 10 maustepippuria 1 laakerinlehti 2 kasvisliemikuutiota 3 hapan- tai herkkukurkkua sinappia tai meiramiaHerneet pestään hyvin ja laitetaan likoamaan noin vuorokaudeksi. Herneitä keitetään noin tunnin ajan. Joukkoon lisätään silputut sipulit ja mausteet sekä liemikuutiot. Keitto keitetään kypsäksi ja maustetaan lopuksi kurkkukuutioilla sekä halutessa sinapilla ja meiramilla. YRTTIRAHKALEVITE1 prk maitorahkaa 1/2 dl maitoa 1/2 dl persilja- , tilli- tai ruohosipulisilppua 1/2 tl yrttisuolaa 1 valkosipulin kynsi puristettunaSekoita rahka ja maito keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. PUNAVALKOISET MUFFINSSIT6 dl vehnäjauhoja 2 1/2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 2 tl vaniljasokeria 3 1/2 dl puolukoita 2 dl maitoa 1 dl hienojakoista raejuustoa 2 kananmunaa 2 rkl öljyä 1 dl appelsiinituoremehua yhden appelsiinin raastettu kuori yhden sitruunan raastettu kuori päälle tomusokeriaSekoita kuivat aineet ja puolukat keskenään. Sekoita toisessa astiassa maito, raejuusto, munat, öljy, appelsiinimehu ja kuoriraasteet. Yhdistä seokset ja sekoita vain niin vähän, että taikinasta tulee tasaista. Jaa taikina muffinssivuokiin (noin 20 kpl). Paista 200 asteessa. |