MAKUPALAT 11.10

Fish and chips

 

Fish eli kalaa


n. 500 g kalaa fileenä
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maissijauhoja
1 pullo ale-olutta
½ tl suolaa
   
Sekoita jauhot, olut ja suola. Pyöritä kalapalat sekoituksessa ja uppopaista öljyssä. Tarjoa katkarapukastikkeen ja etikan kera.

Chips eli ranskalaisia


perunoita
öljyä 
suolaa

Leikkaa perunat. Kuivata hetken aikaa paperin päällä. Uppopaista rasvassa viitisen minuuttia ja nosta valumaan hetkeksi. Paista vielä muutama minuutti, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla.

 

Katkarapukastike

150 g katkarapuja
2 dl majoneesia
1 sipuli
2 rkl chiliketsuppia
valkopippuria
tabascoa
tilliä
Sekoita aineet keskenään ja anna maustua puolisen tuntia.