MAKUPALAT 15.11

Hirvenlihamureke

Hirvenlihamureke

800 g hirven jauhelihaa
200 g possun jauhelihaa
1-2 sipulia
1 dl ruiskorppujauhoja
2 dl kermaviiliä
2 munaa
suolaa
valkopippuria
mustapippuria

   
Sekoita korppujauho ja kermaviili ja anna turvota viitisen minuuttia. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta. Muotoile kostutetuin käsin pyöryköitä tai mureke ja paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia. Kun murekkeesta valuva neste on kirkasta on se kypsää..

Sinappinen herkkusienikastike


200 g herkkusieniä
1 prk sinappi-kurkkusalaattia
1 sipuli
3 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
persiljaa

 
Freesaa sipuli voissa padassa. lisää kurkkusalaatti ja herkkusienet ja kuullota vielä hetki. Kaada päälle kermaa, tarkista maku ja lisää mausteet.