MAKUPALAT 15.11HirvenlihamurekeHirvenlihamureke 800 g hirven jauhelihaa 200 g possun jauhelihaa 1-2 sipulia 1 dl ruiskorppujauhoja 2 dl kermaviiliä 2 munaa suolaa valkopippuria mustapippuriaSekoita korppujauho ja kermaviili ja anna turvota viitisen minuuttia. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta. Muotoile kostutetuin käsin pyöryköitä tai mureke ja paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia. Kun murekkeesta valuva neste on kirkasta on se kypsää.. Sinappinen herkkusienikastike200 g herkkusieniä 1 prk sinappi-kurkkusalaattia 1 sipuli 3 dl ruokakermaa suolaa pippuria persiljaaFreesaa sipuli voissa padassa. lisää kurkkusalaatti ja herkkusienet ja kuullota vielä hetki. Kaada päälle kermaa, tarkista maku ja lisää mausteet. |