MAKUPALAT 29.11

Pippurinen porokiusaus

Pippurinen porokiusaus

400 g poronkäristys-lihaa
voita
pippurisekoitusta
suolaa
tummaa olutta
suolaa
vettä

1 kg perunoita
½ lanttua
1-2 porkkanaa
pätkä varsiselleriä
kermaa

   
Käristä liha voissa. Lisää pullollinen olutta ja suolaa. Anna hautua vähintään 20 minuutin ajan, lisää tarvittaessa hieman vettä, suurin osa nesteestä saa kuitenkin haihtua pois. Suikaloi kasvikset ja lado vuokaan lihan kanssa. Kaada kermaa päälle niin että aineet melkein peittyvät. Paista uunissa 200 asteessa tunnin verran.

Kaalisalaatti


kukkakaalia
parsakaalia
omenaa
herkkukurkkua
hillosipuleita
kurpitsapikkelsiä
persiljaa

 
Kiehauta kaalit suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Pilko aineet ja lisää öljyä, tabascoa, suolaa ja sokeria. Anna makujen tasaantua puolen tunnin ajan ja pilko persiljaa päälle. .