MAKUPALAT 29.11Pippurinen porokiusausPippurinen porokiusaus 400 g poronkäristys-lihaa voita pippurisekoitusta suolaa tummaa olutta suolaa vettä 1 kg perunoita ½ lanttua 1-2 porkkanaa pätkä varsiselleriä kermaaKäristä liha voissa. Lisää pullollinen olutta ja suolaa. Anna hautua vähintään 20 minuutin ajan, lisää tarvittaessa hieman vettä, suurin osa nesteestä saa kuitenkin haihtua pois. Suikaloi kasvikset ja lado vuokaan lihan kanssa. Kaada kermaa päälle niin että aineet melkein peittyvät. Paista uunissa 200 asteessa tunnin verran. Kaalisalaattikukkakaalia parsakaalia omenaa herkkukurkkua hillosipuleita kurpitsapikkelsiä persiljaaKiehauta kaalit suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Pilko aineet ja lisää öljyä, tabascoa, suolaa ja sokeria. Anna makujen tasaantua puolen tunnin ajan ja pilko persiljaa päälle. . |