MAKUPALAT 6.12

Kotikokki-kisan broileri-reseptit

 

Kotikokki-kisan voittajan Marja Arolan resepti:

Broileritaskut


400g broilerin jauhelihaa
pala naurista
1 porkkanaa
1 punainen paprika
100 g pakastemaissia
1-2 tuoretta chilipalkoa
3 dl ranskankermaa
1-2 tl broilerimaustetta
2 tl paprikajauhetta
1-2 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Taskut: 

3 dl vettä
1 pkt hiivaa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
  

Valmista täyte. Paloittele nauris, porkkana ja paprika. Ruskista liha ja lisää mausteet. Lisää kasvikset ja ranskankerma. Anna kiehahtaa ja lisää chili. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Valmista taskut. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää muut aineet ja sekoita, seos saa olla löysähkö. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen soikeita matalia leipiä. Paista uunin alaosassa 225 asteessa 10–15 minuuttia. Leikkaa taskut auki ja täytä. Lisää halutessasi kurkku- ja tomaattikuutioita.


------------------------------------------------------------

Kunniamaininta Lasse Harju, Tampere:

Broilerimureke ja naurisgratiini


400 g broilerin jauhelihaa
1 dl kermaa
1 kananmuna
2 tl Dijon sinappia
1 rkl raastettua inkivääriä
1 kpl punaista inkivääriä
1 kpl punaista chiliä
½ sipulia
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria 
suolaa
Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili, sipuli ja valkosipuli ja freesaa voissa. Sekoita jauheliha, muna, kerma, sinappi ja jäähtynyt sipuli-chilisekoitus. Lisää mausteet ja sekoita. Muotoile taikinasta makkaran kokoisia pötköjä ja kääri tuorekelmuun. keitä pötköjä vedessä n. 15 minuuttia.

Naurisgratiini


1 nauris
2 dl kermaa
tuoretta korianteria
mustapippuria
siirappia
suolaa

Leikkaa nauris siivuiksi ja lado voideltuun vuokaan. Kaada kerma ja loraus siirappia kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää korianteri. Kaada kermaseos nauriitten päälle ja paista 250 asteessa n. 20 minuuttia.

------------------------------------------------------------

Kunniamaininta Herkuttelevat Herrat (Markku Ahokas, Mika Mutala ja Hannu Peltonen), Loimaa

Broileri-naurispatee


600 g broilerijauhelihaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3 dl kermaa
1 tl rakuunaa
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa

Täyte:

2 kpl herkkusieniä
1 nauris
1/ sipulia
2 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta persiljaa
  
Valmista ensin täyte. Viipaloi sienet, hienonna sipulit ja raasta kuorittu nauris. Paista kaikki voissa. Sekoita jauhelihaan suola ja mausteet. Sekoita keskenään jauhot, kerma ja munat. Vaivaa lihan kanssa. Lisää täyte. Kaada seos voideltuun vuokaan ja peitä vuoka foliolla. Paista patee uunissa vesihauteessa 175 asteessa tunnin ajan. Tarjoa jäähdytettynä.