MAKUPALAT 6.12Kotikokki-kisan broileri-reseptit
Kotikokki-kisan voittajan Marja Arolan resepti:Broileritaskut400g broilerin jauhelihaa pala naurista 1 porkkanaa 1 punainen paprika 100 g pakastemaissia 1-2 tuoretta chilipalkoa 3 dl ranskankermaa 1-2 tl broilerimaustetta 2 tl paprikajauhetta 1-2 tl chilijauhetta 1 tl mustapippuria suolaa maun mukaan Taskut: 3 dl vettä 1 pkt hiivaa 2 rkl öljyä 1 tl suolaa n. 6 dl vehnäjauhoja Valmista täyte. Paloittele nauris, porkkana ja paprika. Ruskista liha ja lisää mausteet. Lisää kasvikset ja ranskankerma. Anna kiehahtaa ja lisää chili. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Valmista taskut. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja sekoita, seos saa olla löysähkö. Leivo taikinasta
jauhoja apuna käyttäen soikeita matalia leipiä. Paista uunin alaosassa
225 asteessa 10–15 minuuttia. Leikkaa taskut auki ja täytä. Lisää halutessasi
kurkku- ja tomaattikuutioita. Kunniamaininta Lasse Harju, Tampere:Broilerimureke ja naurisgratiini400 g broilerin jauhelihaa 1 dl kermaa 1 kananmuna 2 tl Dijon sinappia 1 rkl raastettua inkivääriä 1 kpl punaista inkivääriä 1 kpl punaista chiliä ½ sipulia 1 valkosipulin kynsi mustapippuria suolaaHalkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili, sipuli ja valkosipuli ja freesaa voissa. Sekoita jauheliha, muna, kerma, sinappi ja jäähtynyt sipuli-chilisekoitus. Lisää mausteet ja sekoita. Muotoile taikinasta makkaran kokoisia pötköjä ja kääri tuorekelmuun. keitä pötköjä vedessä n. 15 minuuttia.
1 nauris 2 dl kermaa tuoretta korianteria mustapippuria siirappia suolaaLeikkaa nauris siivuiksi ja lado voideltuun vuokaan. Kaada kerma ja loraus siirappia kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää korianteri. Kaada kermaseos nauriitten päälle ja paista 250 asteessa n. 20 minuuttia. ------------------------------------------------------------ Kunniamaininta Herkuttelevat Herrat (Markku Ahokas, Mika Mutala ja Hannu Peltonen), LoimaaBroileri-naurispatee600 g broilerijauhelihaa 2 rkl vehnäjauhoja 2 kananmunaa 3 dl kermaa 1 tl rakuunaa 2 tl mustapippuria 2 tl suolaa Täyte: 2 kpl herkkusieniä 1 nauris 1/ sipulia 2 valkosipulinkynttä ½ dl tuoretta persiljaaValmista ensin täyte. Viipaloi sienet, hienonna sipulit ja raasta kuorittu nauris. Paista kaikki voissa. Sekoita jauhelihaan suola ja mausteet. Sekoita keskenään jauhot, kerma ja munat. Vaivaa lihan kanssa. Lisää täyte. Kaada seos voideltuun vuokaan ja peitä vuoka foliolla. Paista patee uunissa vesihauteessa 175 asteessa tunnin ajan. Tarjoa jäähdytettynä.
|