MAKUPALAT 27.12.

Uudenvuoden piirakat



Uudenvuoden piirakat

pohja 1,5 dl perunasosejauhetta 1 tl leivinjauhetta 6 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 250 g juoksevaa margariinia 2 dl kylmää vettä voiteluun kananmuna
Sekoita kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Anna taikinan jähmettyä kylmässä n. puoli tuntia. Valmista sillä aikaa täytteet.

Katkaraputäyte

1 ½ dl kypsää riisiä 1/2 dl hakattua tilliä 1/2 dl purjoa 1 keitetty kananmuna 1 dl katkarapuja 2 anjovisfileetä ½-1 dl kermaa valkopippuria

Metvurstitäyte

100 g metvurstia 1 dl emmentalraastetta pala aurajuustoa omenaa kuutioina 1 muna 1 1/2 rkl vehnäjauhoja 1 dl kermaa ripaus sokeria mustapippuria persiljaa basilikaa
Sekoita täytteet. Kaulitse taikinalevystä 2 pohjaa ja kantta. Laita täyte pohjalle ja laita kansi päälle. Kiinnitä saumat vedellä. Voitele kananmunalla ja pistele reikiä piirakkaan. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.