MAKUPALAT 27.12.
Uudenvuoden piirakat
Uudenvuoden piirakat
pohja
1,5 dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
250 g juoksevaa margariinia
2 dl kylmää vettä
voiteluun kananmuna
Sekoita kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon. Lisää vesi ja sekoita nopeasti.
Anna taikinan jähmettyä kylmässä n. puoli tuntia. Valmista sillä aikaa täytteet.
Katkaraputäyte
1 ½ dl kypsää riisiä
1/2 dl hakattua tilliä
1/2 dl purjoa
1 keitetty kananmuna
1 dl katkarapuja
2 anjovisfileetä
½-1 dl kermaa
valkopippuria
Metvurstitäyte
100 g metvurstia
1 dl emmentalraastetta
pala aurajuustoa
omenaa kuutioina
1 muna
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus sokeria
mustapippuria
persiljaa
basilikaa
Sekoita täytteet. Kaulitse taikinalevystä 2 pohjaa ja kantta.
Laita täyte pohjalle ja laita kansi päälle. Kiinnitä saumat vedellä. Voitele kananmunalla ja pistele reikiä piirakkaan. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
|