MAKUPALAT 24.1Kalapyörykkäkeitto
KalapyörykkäkeittoKalapyörykät 700g jauhettua kalaa 1 sipuli 1 dl korppujauhoja 2 dl kermaa 1 kananmuna valkopippuria suolaa keittämiseen kalalientä Sekoita korppujauhot, kerma ja kananmuna ja anna turvota viisi minuuttia. Lisää muut ainekset. Voit tehdä koepallon mikroaaltouunissa. Pyörittele pyörykät ja keitä kalaliemessä kypsiksi.
Keittoonperunoita punajuurta porkkanaa lanttua naurista selleriä palsternakkaa sipulia laakerinlehti maustepippureita siirappia tilliä voita Leikkaa kasvikset palloiksi pariisinperunaraudalla. Freesaa padassa muutaman minuutin ajan voissa. Lisää mausteet ja kalapyöryköitten keitinliemi, liemen voi halutessaan siivilöidä. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä lisää kalapyörykät. Lisää hakattua tilliä ja tarjoa smetanan kera.
Jauha mantelit, raasta sitruunan kuori ja porkkanat.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan. Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina
vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Koristele tomusokerilla. |