MAKUPALAT 24.1

Kalapyörykkäkeitto

 

Kalapyörykkäkeitto


Kalapyörykät

700g jauhettua kalaa
1 sipuli
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 kananmuna
valkopippuria
suolaa

keittämiseen kalalientä

  

Sekoita korppujauhot, kerma ja kananmuna ja anna turvota viisi minuuttia. Lisää muut ainekset. Voit tehdä koepallon mikroaaltouunissa. Pyörittele pyörykät ja keitä kalaliemessä kypsiksi.

 

Keittoon


perunoita
punajuurta
porkkanaa
lanttua
naurista
selleriä
palsternakkaa
sipulia
laakerinlehti
maustepippureita
siirappia
tilliä
voita

Leikkaa kasvikset palloiksi pariisinperunaraudalla. Freesaa padassa muutaman minuutin ajan voissa. Lisää mausteet ja kalapyöryköitten keitinliemi, liemen voi halutessaan siivilöidä. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä lisää kalapyörykät. Lisää hakattua tilliä ja tarjoa smetanan kera.

 

Porkkanakakku


5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
200 g jauhettua mantelia
4 porkkanaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori
1 dl rusinoita

  

Jauha mantelit, raasta sitruunan kuori ja porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Koristele tomusokerilla.