MAKUPALAT 31.1.

Gluteenittomia leivoksia

Runebergin tortut


200 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Vatkaa myös munat sekaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää mukaan. Jaa taikina muotteihin ja paista 200-asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia. Kuorruta vadelmahillolla ja tomusokeri-vesiseoksella.

Hapankaalipiirakka


1 ½ dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
¾ dl tattarijauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 keitettyä perunaa 
75 g margariinia
1 dl vettä

täyte:

3-4 dl hapankaalia
2 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
2 dl kermaa
viherpippuria
basilikaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää survotut perunat. Nypi margariini sekaan, lisää vesi ja sekoita. painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita täyte ja kaada vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia.