MAKUPALAT 31.1.Gluteenittomia leivoksiaRunebergin tortut200 g margariinia 1 dl sokeria 2 munaa 2 dl gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 dl mantelirouhetta 2 dl gluteenittomia korppujauhojaVatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Vatkaa myös munat sekaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää mukaan. Jaa taikina muotteihin ja paista 200-asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia. Kuorruta vadelmahillolla ja tomusokeri-vesiseoksella.
1 ½ dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta ¾ dl tattarijauhoja ½ dl kaurahiutaleita 1 tl leivinjauhetta ½ tl suolaa 2 keitettyä perunaa 75 g margariinia 1 dl vettä täyte: 3-4 dl hapankaalia 2 dl juustoraastetta 3 kananmunaa 1 dl kermaviiliä 2 dl kermaa viherpippuria basilikaaSekoita kuivat aineet ja lisää survotut perunat. Nypi margariini sekaan, lisää vesi ja sekoita. painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita täyte ja kaada vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia. |