MAKUPALAT 28.2.2003

Jauheliha-perunavuoka ja chilimarinoidut sienet

 

Jauheliha-perunavuoka


700 g naudan jauhelihaa
1-2 sipulia
1,5 kg perunoita
tomaattipuretta
mustapippuria
chilipastaa
2-3 valkosipulin kynttä
suolaa
sokeria
vettä 
basilikaa
juustoraastetta

  

Paista jauheliha ja mausta suolalla. Lämmitä kattilassa tomaattipure, lisää hieman vettä, chilipastaa, valkosipuli, basilika, suolaa ja sokeria. Kiehauta hetken aikaa ja tarkista maku. Viipaloi perunat vuokaan, lisää jauheliha ja tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.

 

Chilimarinoidut sienet


herkkusieniä
oliiviöljyä
soijakastiketta
punasipulia
chiliä
valkosipulia

Leikkaa sienet ohuehkoiksi siivuiksi ja pilko sipulit. Sekoita kaikki ainekset, lisää viimeiseksi soijakastiketta sen verran että sienet muuttuvat vaaleanruskeiksi. Anna seistä puoli tuntia ennen tarjoilua.

 

Valkosipuli-etikkakurkut


½ tuorekurkkua
1 tl omenaviinietikkaa
1-2 valkosipulin kynttä
5 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
sokeria 
suolaa 
oreganoa

  

Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna seistä puolisen tuntia ennen tarjoilua.