MAKUPALAT 28.2.2003Jauheliha-perunavuoka ja chilimarinoidut sienet
Jauheliha-perunavuoka700 g naudan jauhelihaa 1-2 sipulia 1,5 kg perunoita tomaattipuretta mustapippuria chilipastaa 2-3 valkosipulin kynttä suolaa sokeria vettä basilikaa juustoraastetta Paista jauheliha ja mausta suolalla. Lämmitä kattilassa tomaattipure, lisää hieman vettä, chilipastaa, valkosipuli, basilika, suolaa ja sokeria. Kiehauta hetken aikaa ja tarkista maku. Viipaloi perunat vuokaan, lisää jauheliha ja tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.
Chilimarinoidut sienetherkkusieniä oliiviöljyä soijakastiketta punasipulia chiliä valkosipulia Leikkaa sienet ohuehkoiksi siivuiksi ja pilko sipulit. Sekoita kaikki ainekset, lisää viimeiseksi soijakastiketta sen verran että sienet muuttuvat vaaleanruskeiksi. Anna seistä puoli tuntia ennen tarjoilua.
Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna seistä puolisen tuntia ennen tarjoilua. |