MAKUPALAT osa 10 / 11.3.97
Kasvissosekeitto
perunaa
parsakaalta
kukkakaalta
purjoa
porkkanaa
sipulia
maitoa
yrttimaustetta
suolaa
Keitä vihannekset kypsiksi.
Siivilöi keitos ja ota liemi talteen.
Soseuta kasvikset ja kaada takaisin kattilaan.
Ohenna keitinliemellä ja maidolla.
Mausta yrttimausteella ja tarkista suola.
Täytetyt paprikat/tomaatit
tomaatteja
paprikoita
täyte:
herkkusieniä
sipulia
muskottipähkinää
yrttimaustetta
aromisuolaa
valkoviiniä
pippuria
juustoraastetta
Koverra paprikat ja tomaatit.
Hienonna sipuli ja sienet ja kuumenna niitä pannulla.
Ripottele päälle vehnäjauhoja.
Kaada päälle lämmintä maitoa niin että seoksesta
tulee paksuhkoa.
Lisää mausteet ja täytä paprikat seoksella.
Päälle juustoraastetta, kypsennä uunissa 225 astetta 15-20
minuuttia.
Hunaja-ananas
ananas
hunajaa
kookoshiutaleita
Leikkaa ananas neljään lohkoon, poista kova keskiosa.
Fileeraa" hedelmäliha irti kuoresta ja viipaloi se lohkoiksi,
laita lohkot takaisin kuoren päälle.
Kaada päälle mikrossa sulatettua hunajaa ja kookoshiutaleita.
Kypsennä mikrossa muutama minuutti.
|