MAKUPALAT osa 10 / 11.3.97

Kasvissosekeitto

	perunaa
	parsakaalta
	kukkakaalta
	purjoa
	porkkanaa
	sipulia
	maitoa
	yrttimaustetta
	suolaa

Keitä vihannekset kypsiksi.
Siivilöi keitos ja ota liemi talteen.
Soseuta kasvikset ja kaada takaisin kattilaan.
Ohenna keitinliemellä ja maidolla.
Mausta yrttimausteella ja tarkista suola.

Täytetyt paprikat/tomaatit

	tomaatteja
	paprikoita
	
täyte:
	herkkusieniä
	sipulia
	muskottipähkinää
	yrttimaustetta
	aromisuolaa
	valkoviiniä
	pippuria
	juustoraastetta

Koverra paprikat ja tomaatit.
Hienonna sipuli ja sienet ja kuumenna niitä pannulla.
Ripottele päälle vehnäjauhoja.
Kaada päälle lämmintä maitoa niin että seoksesta tulee paksuhkoa.
Lisää mausteet ja täytä paprikat seoksella.
Päälle juustoraastetta, kypsennä uunissa 225 astetta 15-20 minuuttia.


Hunaja-ananas

	ananas
	hunajaa
	kookoshiutaleita

Leikkaa ananas neljään lohkoon, poista kova keskiosa.
“Fileeraa" hedelmäliha irti kuoresta ja viipaloi se lohkoiksi, laita lohkot takaisin kuoren päälle.
Kaada päälle mikrossa sulatettua hunajaa ja kookoshiutaleita.
Kypsennä mikrossa muutama minuutti.