MAKUPALAT osa 13 / 1.4.97

Jauhelihamureke

1 kg	jauhelihaa
3 dl 	korppujauhoja
½ l	vettä
1	sipuli
3	kananmunaa
	pippurisekoitusta
	lihaliemijauhetta
	soijaa
	aromisuolaa
	täytteeksi persikkasiivuja ja
	suolakurkkuja

Sekoita jauheliha, korppujauhot ja sekoita.
Anna taikinan turvota.
Lisää paistettu sipuli ja mausteet ja sekoita.
Varo liikaa sekoittamista, murekkeesta voi tulla sitkeää.
Muotoile kostein käsin murekkeen pohja ja laita täytteet päälle.
Tee osasta taikinaa kansi ja sulje mureke. Kosteilla käsillä saat muotoiltua kauniin murekkeen.
Paista uunissa 200 asteessa kunnes murekkeesta valuva neste on kirkasta, noin 40-60 minuuttia.

Samasta taikinasta voi tehdä myös lihapullat,
kananmunien määrää vähentämällä pullista tulee pehmeämpiä.

Tomaattikastike Lihapullille

	tomaattisosetta
	voita sipulia
	kermaa

Paista sipulia voissa. Lisää tomaattisose ja ripottele päälle vehnäjauhoja.
Kaada päälle vettä ja sekoita. Lisää lihalientä ja vettä,
niin että kastike on sopivan sakeaa.
Tarkista maku ja lisää halutessasi kermaa ja yrttejä.


Enkelinruoka

	kuohukermaa
	keksejä
	vaniljasokeria
	kardemummaa

Vatkaa paksu kermavaahto.
Murskaa keksit murusiksi ja sekoita ne ja mausteet vaahdon sekaan.