MAKUPALAT osa 13 / 1.4.97
Jauhelihamureke
1 kg jauhelihaa
3 dl korppujauhoja
½ l vettä
1 sipuli
3 kananmunaa
pippurisekoitusta
lihaliemijauhetta
soijaa
aromisuolaa
täytteeksi persikkasiivuja ja
suolakurkkuja
Sekoita jauheliha, korppujauhot ja sekoita.
Anna taikinan turvota.
Lisää paistettu sipuli ja mausteet ja sekoita.
Varo liikaa sekoittamista, murekkeesta voi tulla sitkeää.
Muotoile kostein käsin murekkeen pohja ja laita täytteet päälle.
Tee osasta taikinaa kansi ja sulje mureke. Kosteilla käsillä
saat muotoiltua kauniin murekkeen.
Paista uunissa 200 asteessa kunnes murekkeesta valuva neste on kirkasta,
noin 40-60 minuuttia.
Samasta taikinasta voi tehdä myös lihapullat,
kananmunien määrää vähentämällä
pullista tulee pehmeämpiä.
Tomaattikastike Lihapullille
tomaattisosetta
voita sipulia
kermaa
Paista sipulia voissa. Lisää tomaattisose ja ripottele päälle
vehnäjauhoja.
Kaada päälle vettä ja sekoita. Lisää lihalientä
ja vettä,
niin että kastike on sopivan sakeaa.
Tarkista maku ja lisää halutessasi kermaa ja yrttejä.
Enkelinruoka
kuohukermaa
keksejä
vaniljasokeria
kardemummaa
Vatkaa paksu kermavaahto.
Murskaa keksit murusiksi ja sekoita ne ja mausteet vaahdon sekaan.
|