MAKUPALAT 14 / 8.4.97

Inkivääripossua kiinalaisittain

	porsaan suikalelihaa
	vihanneksia
	soijakastiketta
	osterikastiketta
	inkivääriä
	maissijauhoja

Paista lihat nopeasti öljyssä ja nosta joko toiseen astiaan tai wok-pannun ritilälle.
Kaada ohuiksi leikatut lempivihanneksesi pannulle, lisää öljyä tarvittaessa.
Kypsennä vihanneksia hetki ja lisää soija ja muut mausteet.
Halutessasi voit lisätä vettä ja suurustaa nesteen vaikka maissijauholla.
Lisää kypsät lihat takaisin vihannesten sekaan ja
anna seistä hetken.


Punaiset Inkivääripäärynät

	päärynöitä

Kinuskikastike:

2 dl	kuohukermaa
1 dl	siirappia
1/3 dl	sokeria
50-75 g	voita
½ tl	jauhettua inkivääriä
1 tl	vaniljasokeria

Kuori päärynät, halkaise ne kahtia ja keitä voimakkaassa puolukkamehussa kypsiksi.
Päärynöiden kiehuessa voit valmistaa kinuskikastikkeen:
Kuohukerma, puolet voista, siirappi ja sokeri keitetään n. 10 minuuttia kunnes seos sakenee.
Lisää kastikkeeseen loput ainekset mutta älä keitä liikaa.