MAKUPALAT 16 / 20.5.97

Täytetyt Kesäkurpitsat

	Kesäkurpitsoja
	
Täyte:
	sipulia
	purjoa,
	tomaattia
	valkosipulia
	kukkakaalta
	selleriä
	mausteita
	valkoviiniä
	juustoraastetta	
	

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin.
Koverra ne teelusikalla. Valmista täyte kasarissa:

Kaada kasariin öljyä ja pehmitä aineksia varovasti.
Lisää pippuria, suolaa ja yrttimaustetta sekä viimeiseksi viniä.
Täytä kurpitsat ja ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 200 asetta n. ½ tuntia.

Valkosipuliperunat

	perunoita
	sipulia
	valkosipulia
	kuohukermaa
	mausteita

Pilko perunat. Kaada päälle mausteet ja kermaa niin että perunat peittyvät lähes kokonaan.
Kypsennä uunissa 200 astetta n. 1 tunti nnin että perunat ovat pehmenneet ja kerma on hyytynyt.


Mustikkaruudut

100 g 	voita /margariinia
2 dl 	siirappia
2 tl 	vaniljasokeria
2 	munaa
3,5 dl 	vehnäjauhoja
2 tl 	leivinjauhetta
1,5 dl 	kermaviiliä
3 dl 	mustikoita

Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
Anna vuoan odottaa jääkaapissa.