MAKUPALAT 16 / 20.5.97
Täytetyt Kesäkurpitsat
Kesäkurpitsoja
Täyte:
sipulia
purjoa,
tomaattia
valkosipulia
kukkakaalta
selleriä
mausteita
valkoviiniä
juustoraastetta
Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin.
Koverra ne teelusikalla. Valmista täyte kasarissa:
Kaada kasariin öljyä ja pehmitä aineksia varovasti.
Lisää pippuria, suolaa ja yrttimaustetta sekä viimeiseksi
viniä.
Täytä kurpitsat ja ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 200 asetta n. ½ tuntia.
Valkosipuliperunat
perunoita
sipulia
valkosipulia
kuohukermaa
mausteita
Pilko perunat. Kaada päälle mausteet ja kermaa niin että
perunat peittyvät lähes kokonaan.
Kypsennä uunissa 200 astetta n. 1 tunti nnin että perunat ovat
pehmenneet ja kerma on hyytynyt.
Mustikkaruudut
100 g voita /margariinia
2 dl siirappia
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaviiliä
3 dl mustikoita
Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
Anna vuoan odottaa jääkaapissa.
|