Makupalat 20 / 17.6.97 
       
       
      
      
      Grillikyljykset
       
       
       
	kyljyksiä
	
Makupala-marinadi:
	Soijaa
	öljyä
	grillimaustetta
	pippuriseosta
	paprikajauhetta
	ketsuppia tai sinappia
	sipulia lohkoina
	omenaa lohkoina
	punaviinietikkaa	
 
      Leikkaa kyljysten rasvareunukseen viiltoja etteivät 
        ne käpristy grillattaessa. 
        Sekoita marinadin aineksista sakea kastike ja anna kyljysten maustua useampi 
        tunti. 
        Paista niin kauan että lihasta tihkuva neste on kirkasta. 
       
      
      Grillivihannekset
       
       
       
	kukkakaalta
	paprikaa
	purjoa
	yrttimaustetta
	voita
	loraus vettä tai olutta
 
      Pilko vihannekset foliopaperille, päälle nokare 
        voita ja loraus nestettä. 
        Kypsennä puolikypsiksi grillissä.  
        
      
      
      Jäätee
       
       
       
1 litra	teetä
	sitruunaa
1	appelsiini
½	appelsiinin kuori
1	banaani
	karambolaa
	sitruunamelissaa
 
      Keitä tee, mausta se sokerilla ja sitruunamehulla. 
        Anna jäähtyä. Sekoita boolimaljassa tee, pilkotut hedelmät 
        ja jäät. 
        Anna maun tasaantua hetki viileässä. 
        Koristele lasi karambolalla ja sitruunamelissalla. 
       
        
      |