Makupalat 24 / 15.7.97

Norjalaiset Vuononpohjaletut

Muurinpohjalettutaikina:

1 l	maitoa
3 dl	ohrajauhoja
2 dl	vehnäjauhoja
loraus	öljyä
loraus	kivennäisvettä
	suolaa
3	kananmunaa

Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota hetken aikaa ennen paistamista.
Paista voissa ja täytä heti paistamisen jälkeen eri täytteillä.
Ripottele saman tien päälle juustoraastetta.

Norjalainen Katkaraputäyte:

	katkarapuja
	sipulia juustoraastetta
	tilliä
	Lihatäyte
	kylmäsavupaistia tms. leikkelettä
	juustoraastetta
	sipulia ja ruohosipulia
	mustapippuria
	persiljaa
	paprikaa

Kalatäyte:

	graavikalaa
	juustoa
	sipulia
	tilliä
	valkopippria

Täytteiden ainekset pilkotaan pieniksi ja sekoitetaan.


Valkosipulijäätelö

litra	jäätelöä
2-3	valkosipulin kynttä
	suklaakastiketta

Anna jäätelön pehmetä ennen valmistamista.
Purista sekaan valkosipulin kynnet ja vatkaa jäätelö kuohkeaksi.