Makupalat 24 / 15.7.97
Norjalaiset Vuononpohjaletut
Muurinpohjalettutaikina:
1 l maitoa
3 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
loraus öljyä
loraus kivennäisvettä
suolaa
3 kananmunaa
Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota hetken aikaa ennen paistamista.
Paista voissa ja täytä heti paistamisen jälkeen eri täytteillä.
Ripottele saman tien päälle juustoraastetta.
Norjalainen Katkaraputäyte:
katkarapuja
sipulia juustoraastetta
tilliä
Lihatäyte
kylmäsavupaistia tms. leikkelettä
juustoraastetta
sipulia ja ruohosipulia
mustapippuria
persiljaa
paprikaa
Kalatäyte:
graavikalaa
juustoa
sipulia
tilliä
valkopippria
Täytteiden ainekset pilkotaan pieniksi ja sekoitetaan.
Valkosipulijäätelö
litra jäätelöä
2-3 valkosipulin kynttä
suklaakastiketta
Anna jäätelön pehmetä ennen valmistamista.
Purista sekaan valkosipulin kynnet ja vatkaa jäätelö kuohkeaksi.
|