Makupalat 24 / 15.7.97 
       
       
      
      
      Norjalaiset Vuononpohjaletut
       
       
       
Muurinpohjalettutaikina:
1 l	maitoa
3 dl	ohrajauhoja
2 dl	vehnäjauhoja
loraus	öljyä
loraus	kivennäisvettä
	suolaa
3	kananmunaa
 
      Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota hetken aikaa ennen paistamista. 
        Paista voissa ja täytä heti paistamisen jälkeen eri täytteillä. 
        Ripottele saman tien päälle juustoraastetta. 
       
       
Norjalainen Katkaraputäyte:
	katkarapuja
	sipulia juustoraastetta
	tilliä
	Lihatäyte
	kylmäsavupaistia tms. leikkelettä
	juustoraastetta
	sipulia ja ruohosipulia
	mustapippuria
	persiljaa
	paprikaa
Kalatäyte:
	graavikalaa
	juustoa
	sipulia
	tilliä
	valkopippria
 
      Täytteiden ainekset pilkotaan pieniksi ja sekoitetaan. 
        
      
      
      Valkosipulijäätelö
       
       
       
litra	jäätelöä
2-3	valkosipulin kynttä
	suklaakastiketta
 
      Anna jäätelön pehmetä ennen valmistamista. 
        Purista sekaan valkosipulin kynnet ja vatkaa jäätelö kuohkeaksi. 
       
       
  |