MAKUPALAT 3 / 21.1.97
Timon paprikainen jauhelihakastike
500g jauhelihaa
paprikoita
tomaattimurskaa
sipulia
soijaa
lihaliemijauhetta
mustapippuria
parika-sipuli tuorejuustoa
oreganoa
basilikaa
aromisuolaa
Paista jauheliha ja sipulit.
Lisää paprikat, tomaattimurska ja mausteet.
Lisää lopuksi tuorejuusto ja yrtit.
Anna hautua 10-20 minuuttia.
Jannen tulisempi jauhelihakastike
500g jauhelihaa
sipulia
herkkusieniä
soijaa
pippuriseosta
lihaliemijauhetta
vehnäjauhoa
vettä
viherpippureita
kasvirasvasekoitetta
siirappia
Paista jauheliha ja sipulit.
Lisää herkkusienet, ketsuppi ja mausteet.
Ripottele kuuman keitoksen päälle venhäjauhoja ja lisää
hieman vettä.
Lopuksi vielä loraus kasvirasvasekoitetta ja siirappia.
Makupalojen Marjakiisseli
1 l vettä
mehutiivistettä
2 rkl perunajauhoja
boysenmarjoja
sokeria
vaniljasokeria
Kiehauta vesi ja
lisää siihen mehutiivistettä siten että liemi ei ole
vielä liian makeaa.
Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan
ja kaada ohuena nauhana liemeen.
Kun keitos kiehahtaa kerran kaada se jäisten
marjojen päälle.
Lisää vaniljasokeri ja tarvittaessa sokeria.
|