MAKUPALAT 3 / 21.1.97

Timon paprikainen jauhelihakastike

500g	jauhelihaa
	paprikoita
	tomaattimurskaa
	sipulia
	soijaa
	lihaliemijauhetta
	mustapippuria
	parika-sipuli tuorejuustoa
	oreganoa
	basilikaa
	aromisuolaa

Paista jauheliha ja sipulit.
Lisää paprikat, tomaattimurska ja mausteet.
Lisää lopuksi tuorejuusto ja yrtit.
Anna hautua 10-20 minuuttia.

Jannen tulisempi jauhelihakastike

500g	jauhelihaa
	sipulia
	herkkusieniä
	soijaa
	pippuriseosta
	lihaliemijauhetta
	vehnäjauhoa
	vettä
	viherpippureita
	kasvirasvasekoitetta
	siirappia

Paista jauheliha ja sipulit.
Lisää herkkusienet, ketsuppi ja mausteet.
Ripottele kuuman keitoksen päälle venhäjauhoja ja lisää hieman vettä.
Lopuksi vielä loraus kasvirasvasekoitetta ja siirappia.


Makupalojen Marjakiisseli

1 l	vettä
	mehutiivistettä
2 rkl 	perunajauhoja
	boysenmarjoja
	sokeria
	vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja
lisää siihen mehutiivistettä siten että liemi ei ole vielä liian makeaa.
Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan
ja kaada ohuena nauhana liemeen.
Kun keitos kiehahtaa kerran kaada se jäisten
marjojen päälle.
Lisää vaniljasokeri ja tarvittaessa sokeria.