Makupalat 33 / 23.9.97
Kasvispaella
varsiselleriä
purjoa
sipulia
porkkanaa
kesäkurpitsaa
paprikaa
kaalia
retiisiä
papuja tomaattikastikkeessa
herkkusieniä
valkosipulia
öljyä
riisiä
kurkumaa
soijaa
yrttimaustetta
valkopippuria
mustapippuria
valkoviiniä
Kypsennä vihanneksia öljyssä esim. wok-pannulla.
Lisää pavut ja mausteet.
Kaada päälle riisiä ja lisää vettä.
Tarkkaile nesteen määrää, ettei paella pääse kuivumaan eikä se ole liian
vetistä.
Kun riisit ovat kypsiä, on ruoka valmis.
Kauraleseleivät
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa ja sokeria
2 dl kermaviiliä
50 g voita sulatettuna
Sekoita aineksista taikina.
Leivo pieniä leipiä, pistele haarukalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa 225 astetta, n. 10 minuuttia.
Vohvelit
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
2 tl sokeria
suolaa
1 kananamuna
75 g pehmitettyä voita.
Sekoita maito ja jauhot.
Lisää muna ja voi, sekoita mukaan leivinjauhe, sokeri ja suola.
Paista vohveliraudalla kauniin ruskeaksi.
|