Makupalat 33 / 23.9.97 
       
       
      
       
      Kasvispaella
       
       
       
	varsiselleriä
	purjoa
	sipulia
	porkkanaa
	kesäkurpitsaa
	paprikaa
	kaalia
	retiisiä
	papuja tomaattikastikkeessa
	herkkusieniä
	valkosipulia
	öljyä
	riisiä
	kurkumaa
	soijaa
	yrttimaustetta
	valkopippuria
	mustapippuria
	valkoviiniä
 
      Kypsennä vihanneksia öljyssä esim. wok-pannulla. 
        Lisää pavut ja mausteet. 
        Kaada päälle riisiä ja lisää vettä. 
        Tarkkaile nesteen määrää, ettei paella pääse kuivumaan eikä se ole liian 
        vetistä. 
        Kun riisit ovat kypsiä, on ruoka valmis. 
       
       
      Kauraleseleivät
       
       
       
2 dl	vehnäjauhoja
1 dl	kaurahiutaleita
1 dl	kauraleseitä
1 tl	leivinjauhetta
ripaus	suolaa ja sokeria
2 dl	kermaviiliä
50 g	voita sulatettuna
 
      Sekoita aineksista taikina. 
        Leivo pieniä leipiä, pistele haarukalla ja ripottele päälle juustoraastetta. 
        Paista uunissa 225 astetta, n. 10 minuuttia. 
        
      
       
      Vohvelit
       
       
       
3 dl	maitoa
2 dl	vehnäjauhoja
1 tl	leivinjauhoja
2 tl	sokeria
	suolaa
1	kananamuna
75 g	pehmitettyä voita.
 
      Sekoita maito ja jauhot. 
        Lisää muna ja voi, sekoita mukaan leivinjauhe, sokeri ja suola. 
        Paista vohveliraudalla kauniin ruskeaksi. 
       
       
  |