Makupalat 33 / 23.9.97

Kasvispaella

	varsiselleriä
	purjoa
	sipulia
	porkkanaa
	kesäkurpitsaa
	paprikaa
	kaalia
	retiisiä
	papuja tomaattikastikkeessa
	herkkusieniä
	valkosipulia

	öljyä
	riisiä

	kurkumaa
	soijaa
	yrttimaustetta
	valkopippuria
	mustapippuria
	valkoviiniä

Kypsennä vihanneksia öljyssä esim. wok-pannulla.
Lisää pavut ja mausteet.
Kaada päälle riisiä ja lisää vettä.
Tarkkaile nesteen määrää, ettei paella pääse kuivumaan eikä se ole liian vetistä.
Kun riisit ovat kypsiä, on ruoka valmis.

Kauraleseleivät

2 dl	vehnäjauhoja
1 dl	kaurahiutaleita
1 dl	kauraleseitä
1 tl	leivinjauhetta
ripaus	suolaa ja sokeria
2 dl	kermaviiliä
50 g	voita sulatettuna

Sekoita aineksista taikina.
Leivo pieniä leipiä, pistele haarukalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa 225 astetta, n. 10 minuuttia.


Vohvelit

3 dl	maitoa
2 dl	vehnäjauhoja
1 tl	leivinjauhoja
2 tl	sokeria
	suolaa
1	kananamuna
75 g	pehmitettyä voita.

Sekoita maito ja jauhot.
Lisää muna ja voi, sekoita mukaan leivinjauhe, sokeri ja suola.
Paista vohveliraudalla kauniin ruskeaksi.