MAKUPALAT osa 44 / 9.12.97

Ukrainalainen Borssikeitto

n. ½ kg	possun lapaa
2 	porkkanaa
1-2	sipulia
4	lohkottua perunaa
2	keitettyä punajuurta raasteena
4-5	maustepippuria
1 prk	tomaatipuretta
	siirappia
	suolaa
	voita

Keitä lihakuutioita punajuurten keitinliemessä 20-30 minuuttia, kuori vaahto pois.
Lisää perunat, porkkanat ja punajuuri.
Paista sipulit voissa erillisellä pannulla.
Lisää pannulle tomaattipure ja lisää keittoon.
Keitä 10 minuuttia. Pilko sekaan kaali ja keitä kypsäksi.
Tarkista maku ja lisää siirappi ja tarvittaessa suolaa.
Tarjoa smetanan kanssa.

Turkkisalaatti

	keitettyä punajuurta
	keitettyä perunaa
	liotettua rasvasilliä
	majoneesia
	keitettyä kananmunaa
	kermaa

Pilko ainekset kerroksittain vuokaan.
Kaada päälle kermalla ohennettu majoneesia ja
anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Sitruunaluumuriisi

	keitettyä riisiä
2 dl	kermaa
1	sitruunan mehu
	luumua
	sokeria

Valuta riisi kuivaksi.
Sekoita ainekset ja lisää lopuksi vatkattu kerma.
Koristele suklaanonparelleilla.