MAKUPALAT osa 45 / 16.12.97
Porkkanalaatikko
1 kg porkkanoita
1 l riisipuuroa
muskottipähkinää
2 kananmunaa
1 rkl siirappia
Raasta porkkanat ja sekoita riisipuuroon.
Mausta muskotilla ja siirapilla ja lisää kanamunat.
Sekoita ja laita voideltuun vuokaa.
Tarkista suola ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Uuni 200 astetta, noin tunti.
Riisipuuro
Kuumenna n. 2 dl vettä ja laita 2 dl riisiä kiehumaan.
Lisää maitoa n. 1 l ja anna hautua hiljaisella
tulella 45 min-1 tunti.
Mausta suolalla.
Lanttulaatikko
1 kg lanttua
2-3 omenaa
1 sipuli
muskottipähkinää
1 rkl siirappia
2 dl kuohukermaa
2 kanamunaa
suolaa
Keitä lantut, omena ja sipulia kattilassa kypsiksi.
Säästä keitinliemi.
Soseuta aineet ja lisää löysäksi vaahdotettu kerma.
Mausta siirapilla, muskotilla ja suolalla ja lisää kananmunat.
Voitele vuoka ja ripottele laatikon pinnalle korppujauhoja.
Uuni 200 astetta, paistoaika n. 1 tunti.
|