MAKUPALAT osa 45 / 16.12.97

Porkkanalaatikko

1 kg	porkkanoita
1 l	riisipuuroa
	muskottipähkinää
2	kananmunaa
1 rkl	siirappia

Raasta porkkanat ja sekoita riisipuuroon.
Mausta muskotilla ja siirapilla ja lisää kanamunat.
Sekoita ja laita voideltuun vuokaa.
Tarkista suola ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Uuni 200 astetta, noin tunti.

Riisipuuro

Kuumenna n. 2 dl vettä ja laita 2 dl riisiä kiehumaan.
Lisää maitoa n. 1 l ja anna hautua hiljaisella
tulella 45 min-1 tunti.
Mausta suolalla.

Lanttulaatikko

1 kg	lanttua
2-3	omenaa
1	sipuli
	muskottipähkinää
1 rkl	siirappia
2 dl	kuohukermaa
2	kanamunaa
	suolaa

Keitä lantut, omena ja sipulia kattilassa kypsiksi.
Säästä keitinliemi.
Soseuta aineet ja lisää löysäksi vaahdotettu kerma.
Mausta siirapilla, muskotilla ja suolalla ja lisää kananmunat.
Voitele vuoka ja ripottele laatikon pinnalle korppujauhoja.
Uuni 200 astetta, paistoaika n. 1 tunti.