MAKUPALAT 5 / 4.2.97

Laskiaishernekeitto

1 kg	herneitä
1 kg	savukylkeä
	lihaliemijauhetta
	meiramia
	sinappia
	suolaa

Liota herneitä väljässä vedessä yön yli. Keitä
herneitä noin tunti ja lisää lihat.
Kuori samalla pois pinnalle noussut vaahto.
Kun herneet ovat lähes kypsiä, ota lihat pois keitosta ja pilko ne sopiviksi paloiksi.
Lisää mausteet ja anna hautua.
Kypsennysaika on yleensä herneistä riippuen 2-3 tuntia. Sitten laskiaismäkeen!


Mummon Pannukakku

8 dl	maitoa
4 dl	vahnäjauhoja
	loraus kuohukermaa
	suolaa
	kanelia
	öljyä
2	kananmunaa

Sekoita maito ja jauhot. Lisää muut ainekset ja anna takinan turvota hieman.
Paista 200 asteessa kunnes pannukakku ruskettuu kauniisti ja näyttää Lapin tuntureilta, noin puoli tuntia.

Köyhät Ritarit

	Kuivaa ranskanleipää
	maitoa
	voita paistamiseen
	hilloa

Pyörittele leipäpalaset maidossa ja paista ne voissa.
Päälle lempihilloa ja..nam nam!