MAKUPALAT 5 / 4.2.97
Laskiaishernekeitto
1 kg herneitä
1 kg savukylkeä
lihaliemijauhetta
meiramia
sinappia
suolaa
Liota herneitä väljässä vedessä yön yli.
Keitä
herneitä noin tunti ja lisää lihat.
Kuori samalla pois pinnalle noussut vaahto.
Kun herneet ovat lähes kypsiä, ota lihat pois keitosta ja pilko
ne sopiviksi paloiksi.
Lisää mausteet ja anna hautua.
Kypsennysaika on yleensä herneistä riippuen 2-3 tuntia. Sitten
laskiaismäkeen!
Mummon Pannukakku
8 dl maitoa
4 dl vahnäjauhoja
loraus kuohukermaa
suolaa
kanelia
öljyä
2 kananmunaa
Sekoita maito ja jauhot. Lisää muut ainekset ja anna takinan
turvota hieman.
Paista 200 asteessa kunnes pannukakku ruskettuu kauniisti ja näyttää
Lapin tuntureilta, noin puoli tuntia.
Köyhät Ritarit
Kuivaa ranskanleipää
maitoa
voita paistamiseen
hilloa
Pyörittele leipäpalaset maidossa ja paista ne voissa.
Päälle lempihilloa ja..nam nam!
|