MAKUPALAT 7 / 18.2.97

Poronkäristys

	poronkäristyslihaa
	sipulia
	sieniä
	voita
	I-olutta
	kuohukermaa
	pippuria
	lihaliemijauhetta
	venhäjauhoja

Käristä jäisenä leikattu poronliha voissa.
Lisää sipuli ja olutta ja anna hautua.
Ripottele kastikkeeseen vehnäjauhoja ja lisää kerma.

Perunamuusi

Keitetyt perunat murskataan vatkaimella.
Sekaan kaadetaan lämmitettyä maitoa ja voita maun mukaan.
Lisätään suola ja mahdollisia mausteita, esimerkiksi maidossa haudutettua sipulia.


Kardemummakahvi

	Vahvaa kahvia
	maitokahvia pikakahvijauheesta
	kardemummaa
	sokeria

Sekoita maitokahvi ja perinteinen kahvi
suhteessa 1:1.
Lisää kuppiin n. 1/1 tl kardemummaa ja
sokeria maun mukaan.
Anna seistä hetki.