MAKUPALAT 7 / 18.2.97
Poronkäristys
poronkäristyslihaa
sipulia
sieniä
voita
I-olutta
kuohukermaa
pippuria
lihaliemijauhetta
venhäjauhoja
Käristä jäisenä leikattu poronliha voissa.
Lisää sipuli ja olutta ja anna hautua.
Ripottele kastikkeeseen vehnäjauhoja ja lisää kerma.
Perunamuusi
Keitetyt perunat murskataan vatkaimella.
Sekaan kaadetaan lämmitettyä maitoa ja voita maun mukaan.
Lisätään suola ja mahdollisia mausteita, esimerkiksi maidossa
haudutettua sipulia.
Kardemummakahvi
Vahvaa kahvia
maitokahvia pikakahvijauheesta
kardemummaa
sokeria
Sekoita maitokahvi ja perinteinen kahvi
suhteessa 1:1.
Lisää kuppiin n. 1/1 tl kardemummaa ja
sokeria maun mukaan.
Anna seistä hetki.
|