MAKUPALAT 9 / 4.3.97

Uunilenkki

	lenkkimakkaraa
	sipulia
5	kananmunaa
	vettä tai maitoa
	vihanneksia
	pippuria
	juustoraastetta

Vatkaa munat ja vesi.
Laita lenkki uunivuokaan ja kaada sipulit ja vihannekset sen keskelle ja
vatkatut munat kaiken päälle. Vielä ripaus juustoraastetta lenkin päälle
ja uuniin 200 asteeseen kunnes munakas on hyytynyt.

Makkaraporkkanakastike

½	lenkkiä
	sipulia
	porkkanaraastetta
	pippuria
	soijaa
	ketsuppia
	kermaa/kasvisrasvavalmistetta
	vehnäjauhoja + vettä
	basilikaa 

Paista makkarasiivut ja sipulit voissa.
Lisää porkkanaraaste ja soijaa.
Lisää vettä ja anna hautua hetken.
Tee suurus vehnäjauhosta ja tilkasta vettä ja
valuta se siivilän läpi pannulle.
Lisää tarvittaessa vettä ja hauduta hetki.
Tarkista maku ja lisää lopuksi kerma.


Kauraomenapaistos

1	omena
2 dl	kaurahiutaleita
100g	voita
	kanelia
2 rkl	sokeria

Leikkaa omenat paloiksi voidellun vuoan pohjalle.
Sekoita kattilassa voista, kaurahiutaleista, kanelista
ja sokerista kuorrutus.
Kaada omenien päälle ja lisää tilkka vettä.
Uuni 200 astetta n. 15 minuuttia.