MAKUPALAT osa 14 / 7.4.98

Valkosipulilammas

	lammasfileitä
	valkosipulia
	viherpippuria
	suolaa

Pyörittele fileet vehnäjauhoissa. Paista pannulla pinta kauniin ruskeaksi. Mausta ja siirrä liha uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Fileet ovat kypsiä kun pistettäessä lihasta valuva neste on kirkasta. Siivilöi liemi talteen.

Lammaskastike

	voita
1	sipuli
1 prk	herkkusieniä
2	valkosipulin kynttä
1 rkl	hunajaa
2-3 rkl	vehnäjauhoja
3 dl	kermaa
2 dl	paistolientä
	mustapippuria
	suolaa

Kuullota sipulit voissa. Lisää purkillinen tomaatipyrettä, osa herkkusienistä ja valkosipuli.
Ripottele vehnäjauhot kasariin ja sekoita voimakkaasti.
Lisää paistoliemi ja sekoita edelleen. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää hunaja ja loput herkkusienet.
Tarkista suola ja lisää pippuri.