MAKUPALAT osa 17 / 28.4.98

Täytetty lihamureke

1½ kg	jauhelihaa
5 dl	korppujauhoa
8 dl	vettä
	sipulijauhoa 
	grillimaustetta
4	kanamunaa

Täytteeksi:

1. kirjolohisuikaleita & katkaraputuoretejuustoa
2. persikan viipaleita & appelsiinisulatejuustoa
3. sinihomejuustoa & juustoraastetta

Vaivaa jauheliha, korppujauhot, sipuli, mauste, vesi ja kanamunat kulhossa taikinaksi.
Pane uunivuokaan leivinpaperi, taputtele mureketaikinasta murekkeen pohja levyksi. Lisää tämän päälle täytteet ja tee taikinasta murekeen "kansi".
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Kastike:

1 prk	tomaattimurskaa
	purjoa
	varsiselleriä
	punasipulia
tilkka	valkoviiniä
	oreganoa
	basilikaa
	lihalientä
	vettä

Sekottele tomaatti, purjo, selleri, sipuli ja valkoviini öljytyllä pannulla. Anna muhia viitisen minuuttia, lisää mausteet ja vettä tarpeen mukaan.


Vaniljakiisseli

8 dl	maitoa
1½ dl	sokeria
2	kananmunaa
3 rlk	perunajauhoa
ripaus	kanelia
	kirsikanpalasia
	vaniljasokeria

Sekoita maito, sokeri, jauhot ja kananuma kattilassa, keitä hämmentäen kunnes seos sakenee.
Lisää pilkotut kirsikat ja vaniljasokeri.