MAKUPALAT osa 17 / 28.4.98
Täytetty lihamureke
1½ kg jauhelihaa
5 dl korppujauhoa
8 dl vettä
sipulijauhoa
grillimaustetta
4 kanamunaa
Täytteeksi:
1. kirjolohisuikaleita & katkaraputuoretejuustoa
2. persikan viipaleita & appelsiinisulatejuustoa
3. sinihomejuustoa & juustoraastetta
Vaivaa jauheliha, korppujauhot, sipuli, mauste, vesi ja kanamunat kulhossa taikinaksi.
Pane uunivuokaan leivinpaperi, taputtele mureketaikinasta murekkeen pohja levyksi. Lisää tämän päälle täytteet ja tee taikinasta murekeen "kansi".
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Kastike:
1 prk tomaattimurskaa
purjoa
varsiselleriä
punasipulia
tilkka valkoviiniä
oreganoa
basilikaa
lihalientä
vettä
Sekottele tomaatti, purjo, selleri, sipuli ja valkoviini öljytyllä pannulla.
Anna muhia viitisen minuuttia, lisää mausteet ja vettä tarpeen mukaan.
Vaniljakiisseli
8 dl maitoa
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 rlk perunajauhoa
ripaus kanelia
kirsikanpalasia
vaniljasokeria
Sekoita maito, sokeri, jauhot ja kananuma kattilassa, keitä hämmentäen kunnes seos sakenee.
Lisää pilkotut kirsikat ja vaniljasokeri.
|