MAKUPALAT osa 2 / 13.1.98 
       
       
      
       
      Mantelitaimen
       
       
       
	taimenfile
Mantelijuustokastike:
½ l	kalalientä
250 g	sulatejuustoa
	mustapippuria
	rosépippuria
	sitruunapippuria
	purjoa
	mantelilastuja
	tilliä
	suurustetta
 
      Liota kalaliemeen juusto, lisää mausteet ja suurusta tarvittaessa. Kaada 
        kastike kalan päälle ja paista uunissa 200 astetta 30-40 minuuttia. 
       
       
      Talonpojan perunat
       
       
       
	perunoita
	sipulia
	timjamia
	suolaa
	voita/öljyä
 
       
      
       
      Pullataikina
       
       
       
1 l	maitoa
50 g	hiivaa
2½ dl	sokeria
200 g	voita
1½-2 kg	vehnäjauhoja
1 tl	kardemummaa
ripaus	suolaa
2	munaa
pinnalle:
	raesokeria
	voita
 
      Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. 
        Lisää sokeri ja suola. 
        Sekoita joukkoon jauhot ja voi sekä lopuksi kananmunat ja kardemumma. 
        Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa 30-45 minuuttia. 
        Muotoile pullat, voitele munalla ja ripottele päälle sokeria sekä pieni 
        voinokare. 
        Paista uunissa 225 astetta, 30-40 minuuttia. 
       
       
  |