MAKUPALAT osa 2 / 13.1.98
Mantelitaimen
taimenfile
Mantelijuustokastike:
½ l kalalientä
250 g sulatejuustoa
mustapippuria
rosépippuria
sitruunapippuria
purjoa
mantelilastuja
tilliä
suurustetta
Liota kalaliemeen juusto, lisää mausteet ja suurusta tarvittaessa. Kaada
kastike kalan päälle ja paista uunissa 200 astetta 30-40 minuuttia.
Talonpojan perunat
perunoita
sipulia
timjamia
suolaa
voita/öljyä
Pullataikina
1 l maitoa
50 g hiivaa
2½ dl sokeria
200 g voita
1½-2 kg vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
2 munaa
pinnalle:
raesokeria
voita
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää sokeri ja suola.
Sekoita joukkoon jauhot ja voi sekä lopuksi kananmunat ja kardemumma.
Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa 30-45 minuuttia.
Muotoile pullat, voitele munalla ja ripottele päälle sokeria sekä pieni
voinokare.
Paista uunissa 225 astetta, 30-40 minuuttia.
|