MAKUPALAT osa 2 / 13.1.98

Mantelitaimen

	taimenfile

Mantelijuustokastike:

½ l	kalalientä
250 g	sulatejuustoa
	mustapippuria
	rosépippuria
	sitruunapippuria
	purjoa
	mantelilastuja
	tilliä
	suurustetta

Liota kalaliemeen juusto, lisää mausteet ja suurusta tarvittaessa. Kaada kastike kalan päälle ja paista uunissa 200 astetta 30-40 minuuttia.

Talonpojan perunat

	perunoita
	sipulia
	timjamia
	suolaa
	voita/öljyä

Pullataikina

1 l	maitoa
50 g	hiivaa
2½ dl	sokeria
200 g	voita
1½-2 kg	vehnäjauhoja
1 tl	kardemummaa
ripaus	suolaa
2	munaa

pinnalle:
	raesokeria
	voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää sokeri ja suola.
Sekoita joukkoon jauhot ja voi sekä lopuksi kananmunat ja kardemumma.
Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa 30-45 minuuttia.
Muotoile pullat, voitele munalla ja ripottele päälle sokeria sekä pieni voinokare.
Paista uunissa 225 astetta, 30-40 minuuttia.