MAKUPALAT osa 20 / 26.5.98
Kalavoileipäkakku
vuokaleipää, esim. ruis- ja hiivaleipä
Täyte: graavikalaa
savukalaa
ranskankermaa
tilliä
juustoraastetta
maitoa
Kuorrutus: majoneesia
Poista leipien kuoret ja leikkaa vuokaleivät noin sentin paksuisiksi
siivuiksi.
Sekoita täytteet. Leipien väliin voi laittaa myös salaattia tai kurkkua
ohueksi leikattuna.
Kostuta leivät maidolla ja täytä kakku.
Kääri leivinpaperiin ja laita yöksi jääkaappiin.
Kuorruta kakku majoneesilla ja koristele vihanneksilla.
Lihavoileipäkakku
vuokaleipää, esim. ruis- ja hiivaleipä
Täyte1: kypsää broileria
majoneesia
currya
suolakurkkua
Täyte2: savukinkkua
paprikajauhetta
purjosipulia
jäävuorisalaattia
Kuorrutus:
250 g sulatejuustoa
n.l l laihaa lihalientä
Leikkaa vuokaleivät noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
Poista leipien kuoret. Sekoita täytteet, jos haluat voit jauhaa täytteet
yleiskoneella tahnamaiseksi.
Kostuta leivät laihalla lihaliemellä ja täytä kakku.
Kääri leivinpaperiin ja laita jääkaappiin yöksi.
Kiehauta lihaliemi ja sekoita sekaan sulatejuusto. Voit värjätä kuorrutuksen
esimerkiksi kurkumalla keltaiseksi tai paprikalla/tomaattisoseella punaiseksi.
Anna seoksen jäähtyä hieman ja valuta kakun päälle.
Koristele vihanneksilla.
|