MAKUPALAT osa 20 / 26.5.98

Kalavoileipäkakku

	vuokaleipää, esim. ruis- ja hiivaleipä
	
Täyte:	graavikalaa
	savukalaa
	ranskankermaa
	tilliä
	juustoraastetta
	maitoa

Kuorrutus: majoneesia

Poista leipien kuoret ja leikkaa vuokaleivät noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
Sekoita täytteet. Leipien väliin voi laittaa myös salaattia tai kurkkua ohueksi leikattuna.
Kostuta leivät maidolla ja täytä kakku.
Kääri leivinpaperiin ja laita yöksi jääkaappiin.
Kuorruta kakku majoneesilla ja koristele vihanneksilla.

Lihavoileipäkakku

	vuokaleipää, esim. ruis- ja hiivaleipä
	
Täyte1:	kypsää broileria
	majoneesia
	currya
	suolakurkkua

Täyte2:	savukinkkua
	paprikajauhetta
	purjosipulia
	jäävuorisalaattia

Kuorrutus:
250 g	sulatejuustoa
n.l l	laihaa lihalientä

Leikkaa vuokaleivät noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
Poista leipien kuoret. Sekoita täytteet, jos haluat voit jauhaa täytteet yleiskoneella tahnamaiseksi.
Kostuta leivät laihalla lihaliemellä ja täytä kakku.
Kääri leivinpaperiin ja laita jääkaappiin yöksi.
Kiehauta lihaliemi ja sekoita sekaan sulatejuusto. Voit värjätä kuorrutuksen esimerkiksi kurkumalla keltaiseksi tai paprikalla/tomaattisoseella punaiseksi.
Anna seoksen jäähtyä hieman ja valuta kakun päälle.
Koristele vihanneksilla.