MAKUPALAT osa 21 / 2.6.98

Norjalaista Makrillia

	makrillifileitä
	vehnäjauhoja

Kastike:voita
	erilaisia sipuleita
	valkoviiniä
	(vettä)
	viher- ja sitruunapippuria
	kalalientä
	jättiravun pyrstöjä

Paista vehnäjauhoissa pyöritellyt makrillifileet voissa.
Freesaa sipulit voissa.
Lisää valkoviini ja mausteet ja anna kiehahtaa hetken.
Tarkista maku ja lisää katkaravut.
Anna seisoa hetken.


Lakkaunelmatorttu

4	munaa
2 dl	sokeria
2 rkl	vehnäjauhoja
5 rkl	perunajauhoja
2 tl	leivinjauhoja
2 rkl	kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Valuta taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia.
Kumoa paistos korppujauhotetun leivinpaperin päälle.
Levitä lakkahillo päälle ja kääri rullalle.
Päällystä jäähtynyt torttu kermavaahdolla.