MAKUPALAT osa 21 / 2.6.98
Norjalaista Makrillia
makrillifileitä
vehnäjauhoja
Kastike:voita
erilaisia sipuleita
valkoviiniä
(vettä)
viher- ja sitruunapippuria
kalalientä
jättiravun pyrstöjä
Paista vehnäjauhoissa pyöritellyt makrillifileet voissa.
Freesaa sipulit voissa.
Lisää valkoviini ja mausteet ja anna kiehahtaa
hetken.
Tarkista maku ja lisää katkaravut.
Anna seisoa hetken.
Lakkaunelmatorttu
4 munaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
5 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Valuta taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunissa
220 asteessa noin 10 minuuttia.
Kumoa paistos korppujauhotetun
leivinpaperin päälle.
Levitä lakkahillo päälle ja kääri rullalle.
Päällystä jäähtynyt torttu kermavaahdolla.
|