MAKUPALAT osa 31 / 11.8.98

Lohiseljanka Makupalojen Tapaan

600 g	lohta
	perunoita
	selleriä
	purjoa
1	sipuli
	voita
	tomaattipuretta
2	suolakurkkua
1 rkl	kaprista
1	laakerinlehti
1 prk	oliiveja
	kalalientä
	pippuria

Ruskista padassa voissa sipuli, selleri ja purjo.
Lisää tomaattipure ja perunat ja kalaliemi.
Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää paloiteltu kala pienissä erissä sekä suolakurkku, kapris ja laakerinlehti. Mausta pippurilla. Anna hautua hetken aikaa, lisää oliivit ja tarkista maku.
Ripottele päälle persiljaa ja tilliä.

Kurkkukeitto

3	tuorekurkkua
3 rkl	voita
3 rkl	vehnäjauhoja
1 l	lihalientä
	suolaa
	pippuria
1 tl	sokeria

Kuori kurkut, poista siemenet ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Paista kuutioita voissa. Sirottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää lihaliemi.
Keitä puolisen tuntia. Halutessasi voit siivilöidä keiton.
Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää 1 rkl voita.
Kiehauta ja tarjoa paahdetun leivän kanssa.