MAKUPALAT osa 31 / 11.8.98
Lohiseljanka Makupalojen Tapaan
600 g lohta
perunoita
selleriä
purjoa
1 sipuli
voita
tomaattipuretta
2 suolakurkkua
1 rkl kaprista
1 laakerinlehti
1 prk oliiveja
kalalientä
pippuria
Ruskista padassa voissa sipuli, selleri ja purjo.
Lisää tomaattipure ja perunat ja kalaliemi.
Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää paloiteltu kala pienissä erissä sekä suolakurkku, kapris ja laakerinlehti.
Mausta pippurilla. Anna hautua hetken aikaa, lisää oliivit ja tarkista
maku.
Ripottele päälle persiljaa ja tilliä.
Kurkkukeitto
3 tuorekurkkua
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l lihalientä
suolaa
pippuria
1 tl sokeria
Kuori kurkut, poista siemenet ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Paista kuutioita
voissa. Sirottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää lihaliemi.
Keitä puolisen tuntia. Halutessasi voit siivilöidä keiton.
Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää 1 rkl voita.
Kiehauta ja tarjoa paahdetun leivän kanssa.
|