MAKUPALAT osa 31 / 11.8.98 
       
       
      
      
      Lohiseljanka Makupalojen Tapaan
       
       
       
600 g	lohta
	perunoita
	selleriä
	purjoa
1	sipuli
	voita
	tomaattipuretta
2	suolakurkkua
1 rkl	kaprista
1	laakerinlehti
1 prk	oliiveja
	kalalientä
	pippuria
 
      Ruskista padassa voissa sipuli, selleri ja purjo. 
        Lisää tomaattipure ja perunat ja kalaliemi. 
        Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. 
        Lisää paloiteltu kala pienissä erissä sekä suolakurkku, kapris ja laakerinlehti. 
        Mausta pippurilla. Anna hautua hetken aikaa, lisää oliivit ja tarkista 
        maku. 
        Ripottele päälle persiljaa ja tilliä. 
       
      
      Kurkkukeitto
       
       
       
3	tuorekurkkua
3 rkl	voita
3 rkl	vehnäjauhoja
1 l	lihalientä
	suolaa
	pippuria
1 tl	sokeria
 
      Kuori kurkut, poista siemenet ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Paista kuutioita 
        voissa. Sirottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää lihaliemi. 
        Keitä puolisen tuntia. Halutessasi voit siivilöidä keiton. 
        Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää 1 rkl voita. 
        Kiehauta ja tarjoa paahdetun leivän kanssa. 
       
       
  |