MAKUPALAT osa 33 / 1.9.98
Lihanuijat
n.1 kg jauhelihaa
2-3 dl korppujauhoja
grillimaustetta/ aromisuolaa
pippuria
2 munaa
1 sipuli
Sekoita aineet kulhossa ja anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia.
Paista koepyörykkä mikroaaltouunissa.
Pyörittele taikinasta isoja nuijia ja pistä cocktailtikku jokaiseen: Paista
uunissa kunnes lihasta valuva neste on kirkasta.
Colakastike
½ l colalimsaa
suurustetta
lihaliemikuutio/jauhetta
1-2 dl ranskankermaa
Kiehauta limsa kattilassa. Lisää suurustetta ja mausteet. Anna kastikkeen
hautua muutama minuutti.
Kermakaramellit
½ l kuohukermaa
400 g sokeria
1 dl siirappia
Kaada aineet kattilaan ja anna kiehua hiljaisella tulella.
Ota seosta lusikkaan ja upote se kylmään veteen, jos seos hyytyy kaada
se voideltuun vuokaan ja hyydytä kylmässä.
Uunijäätelö
kakkupohja:
1 l jäätelöä
säilykehedelmiä
marenkikuorrutus:
3-4 munanvalkuaista
3 rkl tomusokeria
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Asettele jäätelö ja hedelmät kakun päälle ja kuorruta valkuaisvaahdolla.
Paista uunissa 300 asteessa kauniin ruskeaksi. Tarjoile heti.
|