MAKUPALAT osa 33 / 1.9.98 
       
       
      
       
      Lihanuijat
       
       
       
n.1 kg	jauhelihaa
2-3 dl	korppujauhoja
	grillimaustetta/ aromisuolaa
	pippuria
2	munaa
1	sipuli
 
      Sekoita aineet kulhossa ja anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia. 
        Paista koepyörykkä mikroaaltouunissa. 
        Pyörittele taikinasta isoja nuijia ja pistä cocktailtikku jokaiseen: Paista 
        uunissa kunnes lihasta valuva neste on kirkasta. 
       
       
      Colakastike
       
       
       
½ l	colalimsaa
	suurustetta
	lihaliemikuutio/jauhetta
1-2 dl	ranskankermaa
 
      Kiehauta limsa kattilassa. Lisää suurustetta ja mausteet. Anna kastikkeen 
        hautua muutama minuutti. 
        
      
       
      Kermakaramellit
       
       
       
½ l	kuohukermaa
400 g	sokeria
1 dl	siirappia
 
      Kaada aineet kattilaan ja anna kiehua hiljaisella tulella. 
        Ota seosta lusikkaan ja upote se kylmään veteen, jos seos hyytyy kaada 
        se voideltuun vuokaan ja hyydytä kylmässä. 
       
       
      Uunijäätelö
       
       
       
kakkupohja:
1 l 	jäätelöä
	säilykehedelmiä
marenkikuorrutus:
3-4 	munanvalkuaista
3 rkl 	tomusokeria
 
      Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
        Asettele jäätelö ja hedelmät kakun päälle ja kuorruta valkuaisvaahdolla. 
        Paista uunissa 300 asteessa kauniin ruskeaksi. Tarjoile heti. 
       
        
      |