MAKUPALAT osa 33 / 1.9.98

Lihanuijat

n.1 kg	jauhelihaa
2-3 dl	korppujauhoja
	grillimaustetta/ aromisuolaa
	pippuria
2	munaa
1	sipuli

Sekoita aineet kulhossa ja anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia.
Paista koepyörykkä mikroaaltouunissa.
Pyörittele taikinasta isoja nuijia ja pistä cocktailtikku jokaiseen: Paista uunissa kunnes lihasta valuva neste on kirkasta.

Colakastike

½ l	colalimsaa
	suurustetta
	lihaliemikuutio/jauhetta
1-2 dl	ranskankermaa

Kiehauta limsa kattilassa. Lisää suurustetta ja mausteet. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti.


Kermakaramellit

½ l	kuohukermaa
400 g	sokeria
1 dl	siirappia

Kaada aineet kattilaan ja anna kiehua hiljaisella tulella.
Ota seosta lusikkaan ja upote se kylmään veteen, jos seos hyytyy kaada se voideltuun vuokaan ja hyydytä kylmässä.

Uunijäätelö

kakkupohja:
1 l 	jäätelöä
	säilykehedelmiä

marenkikuorrutus:
3-4 	munanvalkuaista
3 rkl 	tomusokeria

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Asettele jäätelö ja hedelmät kakun päälle ja kuorruta valkuaisvaahdolla.
Paista uunissa 300 asteessa kauniin ruskeaksi. Tarjoile heti.