MAKUPALAT osa 37 / 29.9.98 
 
Gulassi Makupalojen Tapaan
 
n.700 g	naudanpaistia
1	porkkana
2	sipulia
5	perunaa
1	selleri
2	punaista paprikaa
	omenaa
	sokeria tai hunajaa
½-1 dl	ketsuppia
	gulassipuretta
	paprikajauhetta
n.2 l	vettä
	suolaa
 
Ruskista paloiteltu liha. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää pilkottu
selleri, sipuli, porkkana ja lihat. 
Lisää myös ketsuppi ja anna kiehua
15-20 minuuttia. 
Lisää paprikat ja perunat ja jatka kiehuttamista. 
Tarkista
että neste peittää kaikki ainekset. 
Lisää lopuksi sokeri, gulassipure ja
paprikajauhe. 
Kiehuttele kaikessa rauhassa 1-3 tuntia ja anna seistä hetki
ennen tarjoilua.
 Siikaa Lecho-kastikkeessa
 
	siikafileitä
	sipulia
	pippuria
	paprikajauhetta
	Lecho-kastiketta (tai tomaattimurskaa
	& paprikaa)
 
Ruskista kalafileet pannulla sipulin kera. 
Mausta pippurilla ja
paprikajauheella. 
Kaada päälle valmis lecho-kastike tai tomaattimurskaa ja
viipaloitua paprikaa. 
Anna hautua 10 minuuttia ja tarkista maku,  lisää
tarvittaessa suolaa.
       
        
      |