MAKUPALAT osa 38 / 6.10.98 
       
       
      
      
      Lammasmarinadi
       
       
       
	kirnupiimää
	soijakastiketta
	Provencale-yrttisekoitusta
	suolaa
	valkosipulia
	mintunlehtiä
	mustapippuria
 
      Sekoita aineet ja anna lihan marinoitua useampi tunti, mielellään yön 
        yli jääkaapissa. 
        Pyyhi marinadi pois ennen kypsentämistä. 
       
      
      Pikainen pippurikastike
       
       
       
	lihalientä tai vasikanfondia
	vettä
	pippuria
	suurustetta
	kermaa
 
      Kiehauta fondi ja lisää hieman vettä. 
        Suurusta ja lisää pippuria ja suolaa maun mukaan ja lopuksi kermaa. 
       
      
      Valkosipuliperunakuorukat
       
       
       
	perunamuusia
	valkosipulia
	vehnäjauhoja
	munaa
	korppujauhoja
 
      Sekoita perunamuusi ja murskattu valkosipuli. 
        Muotoile taikinasta pullia ja pyörittele ensin vehnäjauhoissa, sitten 
        kananmunassa ja korppujauhossa. 
        Paista öljyssä, esim. rasvakeittimessä. 
       
        
      |