MAKUPALAT osa 39 / 13.10.98 
 
Tilliliha
 
n.600 g	naudanpaistia
	suolaa
	pippuria
	tilliä
	vettä
	etikkaa
	sokeria
	vehnäjauhoja
 
Laita liha kiehuvaan veteen. Kuori vedestä keittäessä vaahto pois. Lisää
pippuria ja tilliä. Anna kiehua kunnes liha on kypsää. 
Ota liha
keitinliemestä pois ja paloittele se. 
Suurusta liemi vehnäjauhoilla, jotka
on sekoitettu tilkkaan vettä. 
Mausta lopuksi suolalla, sokerilla, ja
lorauksella etikkaa. Lisää vielä hieman tilliä.
 Silakkalaatikko
 
n.1 kg	perunoita
½ kg	silakkafileitä
	sipulia
	suolaa
	musta- ja valkopippuria
½ l	maitoa
2	munaa
1 rkl	vehnäjauhoja
n.200 g	pekonia tai silavaa
	korppujauhoja
 
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, sipulia,
silakkafileitä ja pekonia. Ripottele myös mausteet. 
Sekoita munamaito ja
kaada päälle. 
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita uuniin 200
asteeseen 45-60 minuutiksi.
       
        
      |